Hirdetés

Még nem halt meg a Jolla, feltámadhat a Sailfish OS



|

A volt Nokiásokból álló start-up biztató hírekről számolt be a jövővel kapcsolatban.

Hirdetés

A Nokia egykori dolgozói nagy reményekkel vágtak bele új projektjükbe, ám a kezdeti jó eredmények után jött a hullámvölgy, novemberben már kénytelenek voltak az alkalmazottak jelentős részét elbocsájtani. A vezetőség már akkor is megígérte, hogy mindent megtesznek a feltámadásért, s máris beszámolhatunk az első pozitív fejleményekről.

Hirdetés

Sajtóközleményében a Jolla kitért arra, hogyan változtatták meg jelentősen a vállalati finanszírozási rendszert. Ezek szerint a BRICS országokban található partnereik - kifejezetten Oroszország, India és Kína - mostantól maguk fektetnek majd be a lokalizált változatokkal kapcsolatos piaci lépésekbe, a start-up pedig erőforrásait a Sailfish OS további fejlesztésére fordítja.

Antii Saarnio vezérigazgató szerint a felszabaduló pénzből megpróbálják a korábban elküldött, vagy éppen önmaguktól távozó dolgozók egy részét visszacsábítani. Arra továbbra sem derült fény, mi lesz a közösségi finanszírozású Jolla Tablet sorsa, bár valószínűleg nagyot rontana a cég helyzetén, ha végleg cserben hagynák támogatóikat. A lényeg, hogy még nem kell temetnünk a Sailfish OS-t, bár - hogy stílszerűek legyünk - egy jól megtömött nokiás doboz sokat javíthatna az esélyein.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.