Hirdetés

Megint veszteséges a Sony Ericsson



|

A régóta pengeélen táncoló cég szerint a japán földrengés tette tönkre a második negyedévet.

Hirdetés

Nemrég a Sony Ericsson nyilvánosságra hozta a második üzleti negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az adatok enyhén szólva is kiábrándítóak, hiszen az egy évvel ezelőtti ugyanezen időszakkal összehasonlítva az árbevételük 37 százalékkal 1,757-ről 1,193 milliárd euróra csökkent, az idei első negyedévben egyébiránt 1,526 milliárdot termelt ki a cég.

 

 


Az előző negyedévben összesen 11,2 millió okostefont adott el a svéd-japán vegyesvállalat, az utóbbi három hónapban ez a szám 7,6 millióra csökkent, a hivatalos magyarázat szerint a japán földrengés következtében olyan 1,5 millióval kevesebb készüléket tudtak legyártatni a tervezettnél.


Összességében a Sony Ericsson 50 millió eurós tiszta veszteséggel zárta a második negyedévet, amely komoly visszalépés az idei első negyedév 8 milliós, és az egy évvel ezelőtti azonos időszak 17 millió eurós profitja után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.