Hirdetés

Megjött az új HTC csúcsmobil, a One!



|

Itt az új androidos zászlóshajó, amivel letarolhatja a piacot a HTC.

Hirdetés

A 2013-as csúcsmobilok bemutatása már a CES előtt elindult, így nem meglepő, hogy így február második felében a HTC is beszállt a buliba. Már csak kevés gyártó maradt, akik nem leplezték le a friss megoldásaikat, de ha hihetünk a pletykáknak, március 14-én a Galaxy S IV is bemutatásra kerül.

 

Most viszont a HTC a fontos, akik percekkel ezelőtt leplezték le a HTC One nevezetű készüléket, mely a 2013-as kötelező specifikációkon felül az új Sense-felületet is elhozza számunkra. A simán „One” névre keresztelt telefon 4,7”-os kijelzővel van felszerelve, melynek felbontása 1080x1920 (468ppi). Komoly hangsúly van a hangszórón is, melyből egyből kettő is került a termékre, így elérve a sztereó hatást. A hangfelvétel is fontos, így a „HDR recording” névre keresztelt megoldásnak hála a két beépített mikrofon minden eddiginél pontosabban szűri ki a nem kívánt zajokat.

 

Kamera

Kamera terén is nagyot fejlődött a termék – az UltraPixel technológia nagyobb érzékelőfelülettel lett felvértezve, ami elméletileg háromszor több fényt képes befogadni, így a sötétebb helyeken is sokkal jobb képeket tudunk készíteni.

 

 

A lapka bár 8-megapixeles, a telefon leredukálja az elkészült alkotásokat 4-megapixelesre, hogy jobb legyen azok minősége. Ez teljesen érthető lépés, mivel a 12-megapixeles, de szörnyen kinéző képeknek nincs semmi értelme, nem úgy, mint egy 4-megapixeles, színekkel teli, éles, és zajmentes fotónak... amit úgyis Facebookra töltünk fel. E mellett giroszkópos, 6 irányú optikai képstabilizátor is van a telefonban, mely szintén nagyot dobhat a felvételek minőségén. Utóbbi még az előlapi kamerába is belefért, így olyan éles önarcképeket készíthetünk magunkról, amilyeneket az internet még nem látott.

 

 

A HTC Zoe nevezetű technológia segít abban, hogy a lehető legjobb képeket lőjük. Az eszköz folyamatosan rögzít, így a lövés pillanata előtti 5 képkockát, valamint az utána lévő 20 képkockát is felhasználja ahhoz, hogy a pillanatot tökéletes minőségben rögzítsük. Ha az eredeti kép nem tetszik, az előbb említett szériából egyszerűen válogathatunk. A kép készítésének pillanataiban egy 3 másodperces videó is rögzítésre kerül, hogy az esemény tökéletesen dokumentálva legyen.

Hangszóró

Ahogy említettük, nagy a hangsúly a zenelejátszáson is – ezen segít az előlapon elhelyezett sztereó hangszórópár, mely a gyártó állítása szerint jobban szól, mint bármelyik másik telefon. E mellé bejön a Beats Audio is, ami már megszokott megoldásnak számít a HTC mobilokban.

Hardver

A mobil lelke a Qualcomm Snapdragon 600-as lapka, mely a Snapdragon S4 Pro továbbfejlesztése. A LTE támogatással is rendelkező négymagos megoldás 1,7 GHZ-en ketyeg, mely mellé 2 GB RAM lett bepréselve. Belső tárhelyből 32 GB fért a mobilba, de lesz 64 GB-os kiadás is. Az akkumulátor 2300mAh-es, ami elég kevésnek tűnik a FullHD-s kijelző mellé, de reménykedjünk, hogy elég lesz 1 napos használathoz. A szokásos dolgok mellett (LTE, GPS, GLONASS, WiFi, BT 4.0) infra is van a telefonon, mely által távirányítóként is tudjuk alkalmazni a készüléket. Ebben egy HTC Sense TV alkalmazás segít.

Elérhetőség

A fekete és ezüst színekben is kapható One március közepén lesz elérhető, szinte az egész világon egyszerre. Árakról és magyarországi elérhetőségről egyelőre nincs információ, de az LTE modem a T-Mobile hálózatával is kompatibilis, így számíthatunk komoly szolgáltatói jelenlétre is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.