Hirdetés

Megpróbálja összekaparni magát a Mozilla



|

Új ideiglenes ügyvezető igazgatót újított az alapítvány.

Hirdetés

A Mozilla utóbbi egy hónapja semmivel sem volt kevesebb egy orbitális katasztrófánál, hiszen Gary Kovacs igazgató az AVG-hez való tavalyi átigazolása után a több tucat jelentkező ellenére a vezetőségnek a melegházasságot köztudottan nem szívlelő Brendan Eich informatikai igazgatót sikerült kineveznie az alapítvány élére. A személye elfogadhatatlannak bizonyult az alapítvány támogatóinak egy része számára, a hatalmas politikai vihar hatására a férfi másfél hét után önszántából otthagyta a Mozillát.
 

Hirdetés


Az elmúlt egy hónap történései remekül rávilágítottak arra, hogy a Mozilla igazgatótanácsa nem képes ellátni a feladatát, hiszen óriási a döntésképtelenség. Eich kinevezése után, de még a távozása előtt a tanács tagjainak fele – konkrétan három személy – különféle okokból szintén otthagyta a posztját, így a mostani káosz valójában egy remek alkalom arra, hogy a Mozilla végre összekaparja magát.


Ennek szellemében Mitchell Baker elnökasszony tegnap két fontos bejelentést tett: egyrészt a tanács maradéka kinevezte Chris Beard volt marketingigazgatót ideiglenes ügyvezető igazgatónak és tanácstagnak, másrészt pedig nekiálltak új embereket keresni a vezetésbe, rendezni a soraikat és tiszta vizet önteni a pohárba.


(Forrás: PCWorld | Fotó: Greylock Partners)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.