Hirdetés

Mégsem kell bezárnia a Shipped ROMS-nak



|

A HTC végül megegyezett az oldal üzemeltetőjével.

Hirdetés

Pontosan két hete adtuk hírül, hogy a HTC perrel fenyegette meg a Shipped ROMS nevű weboldal üzemeltetőjét. Utóbbi a gyártó okostelefonjaihoz kínál különféle ROM-okat letöltésre, viszont ezt szigorúan véve törvényellenesen teszi.

 

HTC Desire
HTC Desire

 

HTC Desire


Viszont örvendetes, hogy a két félnek sikerült kulturáltan rendeznie a vitát: amennyiben a Shipped ROMS-ról eltávolítják a különféle béta-verziós, és/vagy szolgáltatói szoftvereket is tartalmazó firmware-eket, akkor a tajvani cég eláll a pertől. Sőt, a jövőben akár még valamiféle együttműködés is létrejöhet a két fél közt, bár részletekről még nem esett szó.


Az említett teszt-fájlokat már törölte a weboldal Conflipper nicknevet használó üzemeltetője, és jelenleg egy listára vár a HTC-től, hogy melyikeket kell még eltávolítania. A tajvani cég egyébként az eredeti levelében július 1-ig adott időt az összes, hozzájuk kötődő állomány törlésére, azonban az utóbbi két hét pozitív tapasztalatai miatt a még elérhető, de az egyezség alapján nem engedélyezett fájlok miatt sem lesz probléma - amíg át nem adják a listát róluk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.