Hirdetés

Megugorhat a középkategóriás mobilok teljesítménye



|

Az ARM Cortex-A17 architektúra körülbelül 60 százalékkal gyorsabb az elődjénél.

Hirdetés

Ma reggel a brit ARM Holdings leleplezte a Cortex-A17 névre keresztelt architektúráját, amelyet a lapkatervező vállalat a jövő év elejétől piacra kerülő, megfizethető okostelefonokba javasol. A középkategóriás mobilok javában továbbra is Cortex-A9 (vagy javarészt ezen alapuló) magokkal ellátott központi egységek dolgoznak, azonban a megoldás mostanra már megérett a cserére.

Hirdetés


A Cortex-A17 architektúrában maximum négy darab 32 bites feldolgozásra képes mag dolgozhat, amelyek big.LITTLE módszerrel akár négy további Cortex-A7 maggal is összepárosíthatóak, így a processzorok tervezőinek van mozgásterük a különféle árszegmensekbe szánt modellek elkészítésekor.


Sajnos az ARM nem ment bele a technikai részletek taglalásába, azonban állítása szerint azonos körülmények közt a Cortex-A17 noha 60 százalékkal gyorsabb, ám 20 százalékkal mégis kevesebbet fogyaszt a leváltandó Cortex-A9-nél. Az új architektúra grafikus alrendszere a komoly teljesítményre képes Mali-T720, de a partnerek emellé opcionálisan betársíthatnak egy Mali-V500 videofeldolgozót is, amellyel a végfelhasználókhoz kerülő termékek 4K-s videók kódolására és lejátszására is alkalmassá válnak.


(Forrás: AnandTech, PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.