Hirdetés

Mi lesz az iPad 2-vel? Lesz iPad 3 Lite?



|

Pletykák szerint jelentős előrelépés lesz az új iPad, de mi lesz a régivel?

Hirdetés

Az iPad 3 gyártása januárban beindul, ha hinni lehet a pletykáknak és - szintén pletykák szerint - az Apple a következő negyedében alaposan visszaveszi az iPad 2 gyártás volumenét. Vajon hogy reagál a gyártó az olcsóbb riválisok megjelenésére és mennyire tartja prémium árszabáson üdvöskéjét?

 

Eddig nem erőltette halálra magát az Apple, mikor táblaverziót váltott, így valószínűleg túlzóak azok a várakozások, melyek 2048×1536 pixeles szuperkijelzőt és négy magos, 28 nanométeres csíkszélességgel gyártott A6 chipet sejtenek az iPad 3-ban. Egyrészt az extrém képpontszám többszörös CPU és GPU teljesítményt kívánna meg, de megemelné az eszköz energiafogyasztását is, ráadásul semmi értelme kivehetetlenül apó képpontokból álló kijelzőt készíteni. Másrészt az iPad sikere nem a kiugró hardverspecifikációkban, hanem az harmonikusan működő, jól tervezett és finoman kidolgozott hardver szoftver ás szolgáltatás együttesben rejlett eddig is.

 

 

 

 

Mindenesetre az új eszköz azért előrelépést jelent majd és bizonyosan prémium árszabással dolgozik majd a gyártó. Vannak azonban, akiket érzékenyebben érint az ár, így szívesen megelégednének a jövő évben már kifutónak számító iPad 2-vel egy ésszerű árengedmény fejében. Eddig ugyanezt megtehették az amerikai iPhone rajongók, két éves hűségnyilatkozattal ingyen vihetik az iPhone 3GS-t és az iPhone 4 is csak 99 dollár, míg a legfrissebb modell, az iPhone 4S legkisebb változata is 199 dollárba kerül. Az iPad 2 várományosai az iPhone bevett példája alapján joggal számítottak eddig arra, hogy olcsón juthatnak a kiforrott táblagéphez, csakhogy a DigiTimes szerint harmadára, 4-5 millióra csökkenti az iPad 2 gyártási volumenét az Apple 2010 első negyedévében. Ez azt jelentheti - ha ugyan igaz a hír -, hogy a gyártó az iPad 3 igen nagy, elsöprő sikerére számít és emellett nem akar nagy hangsúlyt fektetni az iPad 2 forgalmazására.

 

 

 

 

Hadd találgassunk mi is, ha már mindenki ezt csinálja. Az biztos, hogy az Amazon Kindle Fire gyors sikere árthat az iPad piacának, hiszen kiderült, hogy médiafogyasztó eszközt lehet töredék áron is gyártani és bár a Kindle nem lett tökéletes, de igen olcsó és egy hatalmas médiabirodalom kínálat%

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.