Hirdetés

Micro SIM-kártyák a Vodafone-nál is



|

Elsősorban a kártyafüggetlen iPad és iPhone 4 tulajok miatt kezdték el forgalmazni a kisméretű lapkát.

Hirdetés

A hazai Vodafone bejelentette, hogy a T-Mobile után másodikként megkezdik a micro SIM-kártyák forgalmazását. A tájékoztatás szerint ennek elsődleges oka az, hogy egyre több külföldről hazatért ügyfelük érdeklődött az aprócska lapka iránt, hiszen a hagyományos méretűeket nem lehet iPadben, és iPhone 4-ben használni - bár egy kis farigcsálással megoldható, de érthető módon a többség nem szeretné ollóval fazonra igazítani a SIM-jét.

 

Vodafone Micro SIM
Vodafone Micro SIM

 


Technikai szempontból az eredeti 2FF, és az új 3FF szabványú kártyák közt kizárólag méretbeli különbségek vannak, az új is 50 SMS, továbbá 250 név/telefonszám páros tárolására alkalmas. A miniatürizálásból fakadóan a jövőben valószínűleg egyre több készülékben fog felbukkanni, hiszen hosszúságra nagyjából feleakkora, mint a régi (15×12 vs. 15×25 mm).


A Vodafone praktikusan kezdi meg a régi kártyák lecserélését: a SIM-et tartó jókora főkeretből maga a lapka 2FF és 3FF méretben is kipattintható, így olyan készülékek mellé is csomagolható, amelyek a régit használják - a későbbiekben készülékváltás esetén legalább nem kell új kártyát vásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.