Hirdetés

Mobilos böngészők: az öt legjobb



|

Az eleve beépített böngésző kínálatát sokszorosan felülmúlhatják ezek a szoftverek.

Hirdetés

Amíg az okostelefonunkon csak néha-néha internetezünk, heti egyszer megnézzük a leveleinket, netán rákeresünk a térképen, hogy hová is igyekszünk épp, addig valóban elég számunkra a mobilunkba eleve beépített szoftver, ami elképzelhető, hogy nem is túl szép, nem is túl gyors, de a célnak megfelel. Azon esetben viszont, hogyha gyakrabban használjuk a telefonunkat böngészésre (ha pedig okostelefont veszünk, akkor minden bizonnyal gyakran netezünk), nem lehetünk meg egy célalkalmazás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb öt programot, amelyek között minden bizonnyal bárki megtalálhatja az őt érdeklőt: akadnak itt füles rendszerű programok, közösségi honlapokat előnyben részesítő böngészők, illetve olyan is, amelyhez a Firefoxhoz hasonlóan letölthető elmés addonokat érhetünk el. Válogassanak okosan!

 

Boat Browser


Legjobban a Boat Browser hasonlít a gyárilag telepített szoftverre, legalábbis az androidos mobilokon, ugyanis nem kínál túl sok mindent, valamint nem füles rendszert, hanem külön ablakokat használhatunk a navigációra. A program elég gyors és nagyon könnyen használható, a multitouch meg sem kottyant neki, nagyon jól használja ki a mobilunk lehetőségeit. A felülete áttekinthető és kellemes ránézni. Pozitív, hogy éjjeliböngészés-módban mi állíthatjuk a képernyő fényerejét, így tehát nem kell internetezés közben kimenni a menübe és ott megadni a fényerő nagyságát. Hátránya, hogy csak angolul tud, illetőleg bár beépítették a screenshotolás lehetőségét, sajnos nem érkezett meg egyik kép sem, amit készítettünk a segítségével.

 

 

 

 

 

Dolphin Browser HD


Füles rendszer addonokkal, letölthető témákkal, illetve egy igencsak érdekes pluszfunkcióval, amelynek az alkalmazásának mikéntjére nagyon könnyű ráérezni. Telepítéskor megadhatjuk, hogy hol helyezze el a program a gesztusvezérlés ikonját (alapesetben a bal alsó sarokban bújik meg félig átlátszóan), ezt megnyomva elszürkül a képernyő és használhatjuk az általunk megadott mozdulatsort, amelynek a végén a program a beállított honlapra ugrik. Nehézkesnek hangzik, de percek alatt megszokható, hogy így is megkereshetjük a gyakran látogatott weboldalakat – végre egy új irányzat a mobilos böngészők között! Installálás közben elég sok mindenre rákérdez a szoftver, így arra is, hogy hová szeretnénk menteni a böngészési adatokat – ez azért is pozitívum, mert a feltorlódott cache lassíthatja a mobilunkat.

 

 

 

Kép forrása: AndroidSPIN


A letölthető skinek között akadnak egész jól kinézők is, illetve a letölthető addonok listája is dicséretesen hosszú, várhatóan a későbbiekben még jobban kibővítik. A navigáció nagyon könnyű; mint említettük, a program füles rendszert használ, azaz a legfelső részén fülek láthatók, csakúgy mint a megszokott asztali böngészőnkben. Ha pedig megfelelően testreszabtuk, remek társunk lehet a mindennapi böngészésben.

 

Miren


Ha valaki ódzkodik a gesztusalapú böngészéstől, jobban kedveli a Chrome-ban megszokott kezdőlapot, ahol megjeleníthetjük a kedvenc, sokat látogatott honlapjainkat, akkor a Mirenre lesz szükségünk. Habár a Mirenben is vannak haladó felhasználóknak szóló beállítási lehetőségek, ezeknek elég furcsán sikerült a magyarításuk, így csak próbálgatás után tudtunk rájönni például, hogy mit jelent az Akció a csúszó oldal szélén kitétel. Ez a következő bekezdésben szereplő Opera Mini mellett a másik program, amely magyarul is tud, így azok is megtalálják a választásukat, akiknek az anyanyelvük használata is fontos. Mindemellett gyors, letisztult felületű, sallangoktól mentes böngészőt köszönthetünk a személyében.

 

 

 

 

Opera Mini


Ebből a cikkből sem maradhat ki a vélhetőleg sokak által kedvelt Opera Mini böngésző említése, amelyre azonban nem kívánunk sok szót vesztegetni, lévén ez az egyik legelterjedtebb böngésző okostelefonokra. Egyszerű, könnyen kezelhető, magyarul is tud, így kezdők és haladók is megtalálhatják benne a számításukat.

 

Skyfire


Installálás után a mobil automatikusan bemutatja a feature-listáját, ennélfogva már ekkor láthatjuk, hogy bizony ezt a böngészőt elsősorban a közösségi weboldalak használatára készítették fel. Ha tehát olyasvalakik lennénk, akik főleg a Facebookon lógnak, és nem elégednek meg a nemrégiben bemutatott androidos közösségi alkalmazások listájával, hanem szeretnének emellett még böngészni is, akkor a Skyfire a mi programunk. A böngésző ablakának alsó csíkjában különféle lehetőségek állnak rendelkezésünkre többek között azon website-ok és videók gyors megnézésére, amelyeket a barátaink osztanak meg Facebookon, illetve helyet kapott egy olyan ikon is, amellyel egy kattintással like-olhatjuk az épp olvasott weboldalt, így pedig rögtön posztolhatjuk is a falunkra az információt. Ha ez az alsó csík nagyon az agyunkra menne, akkor egy kattintással eltüntethetjük: ehhez az általában a további információk előhozására való billentyűt használhatjuk, amely a legtöbb androidos mobil esetében a bal legszélső gomb.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.