Hirdetés

Most már bárki telepíthet Androidot iPhone-ra



|

A PC World.com letölthetővé tette a szükséges fájlokat és közölték a telepítés menetét is.

Hirdetés

Nem olyan régen mi is beszámoltunk arról, hogy egy fejlesztő (David Wang) egy YouTube videón mutatja be, hogyan futtat és használ Androidot egy első generációs iPhone-on. Ha van olyan, aki azóta nem tud aludni az izgatottságtól és csak arra várt, hogy maga is kipróbálhassa a dolgot, akkor most már szabadon megteheti. (Abba most nem mennénk bele, hogy jelen állapotban mi értelme van ennek az egésznek. Aki mégis beszélni akar erről, a kommentekben megteheti. - a szerk.)

 


A Linux on the iPhone nevű blogon publikáló Wang bejelentette ugyanis, hogy az amerikai PC World oldalán letölthetővé tették a hekkeléshez szükséges fájlokat, illetve egy részletes, lépésről-lépésre útmutatót is közzé tettek ugyanott. Mielőtt valaki nekiugrana a folyamatnak, néhány jó tanács és hasznos információ.

 

A telepítés egyelőre kizárólag az iPhone 2G és 3G modelleken lehetséges (ezeken belül is csak bizonyos szoftververziójú modellek), vagyis a 3GS, iPod Touch, illetve iPad tulajdonosoknak még várniuk kell. A fejlesztők információi szerint azonban nem sokáig. Az Android és az iPhone rendszerének különbözőségei miatt nem fog minden tökéletesen működni, így mindennapi használatra ez a kombináció nem lesz alkalmas. Már csak azért sem, mert semmiféle energiakímélő, szabályozó funkció nem került be a rendszerbe, így az Androidot futtató, teljesen feltöltött iPhone kb. egy óra alatt lemerül. A médiatartalmak szinkronizálás szintén nem lehetséges, így erről is le kell mondani.

 

 

 

 

A procedúra előtt nem árt tisztában lenni a Recovery Mode és DFU Mode fogalmával, illetve kizárólag jailbreakelt (feltört) iPhone-nal lehet nekikezdeni az egésznek. A készítők szerint semmi komoly kárt nem tehetnek az iPhone-ukban, ha megfelelően járnak el a próbálkozók, de azért mi feltétlenül hozzátennénk, hogy mindenki kizárólag saját felelősségére kezdjen neki.

 

A telepítéshez szükséges fájlok innen, illetve innen tölthetők le, a részletes leírást pedig a már szövegben is említett linken olvasható el. (angol nyelvtudás szükséges)

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.