Hirdetés

Mozgóképeken az Android 3.0



|

Teljesen új felületet kapott a rendszer tabletekre optimalizált verziója.

Hirdetés

Az utóbbi közel egy évben ugyan elárasztották a piacot az androidos táblagépek, azonban tudtunkkal egyik eladási mutatói sem vetekedtek az Apple iPadével. A relatív sikertelenségüknek több magyarázata is van, az egyik közülük az operációs rendszer felülete.

 


Mivel az Androidot alapvetően érintőképernyős okostelefonokra tervezték, így technikailag nem volt nehéz tabletekre átültetni a szoftvert, ám utóbbiak nagyobb átlójú kijelzőjén a grafikus elemek esetenként elnagyoltnak tűnhetnek. Ennek oka, hogy a jelenleg piacon lévő táblagépek megjelenítői pusztán méretre nagyobbak a mobilokban használtaknál, a felbontásuk ritkán magasabb.

 


Szintén fontos probléma, hogy a táblagépeket egyszerűen másra használják a vásárlók, mint az okostelefonokat, így a menürendszerüket is eltérő megközelítéssel kell felépíteni. Az első Android 3.0-ás tabletek 2011 első negyedévében fognak piacra kerülni, többek közt az ASUS, és a Motorola is jelentett már be ilyen eszközt a CES-en.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.