Hirdetés

MSI Wind-Pad: könyvelhető a bukás?



|

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Windows 7 nem lesz sikeres a tableteken.

Hirdetés

A tegnapi Viliv X10-es hírünkben már említettük, hogy a Computex-en kiállított tabletek egy jókora része Intel Atom processzorral lett felszerelve, amely mellé általában Windows 7 társult. Ennek egyik oka nyilvánvalóan az OS frissessége, másrészt már „gyárilag" megoldott az érintőképernyők támogatása.

 

MSI Wind-Pad
MSI Wind-Pad

 

Sajnos ezen koncepció fő problémái közé tartozik, hogy egy teljes Windows 7 ideális sebességű futtatásához egyszerűen nem elég gyors egy Atom processzor, ráadásul az ARM-es táblagépekben találhatókhoz képest nagyon sokat fogyasztanak. A grafikus felület ilyen képméret mellett nem igazán alkalmas az ujjakkal való vezérlésre - a redmondiak aktuális operációs rendszere egyszerűen nem ideális a fogyasztói táblagépeken való felhasználásra.

 

 

Legalábbis nekünk ezek az érvek ugrottak be elsőként az MSI Wind-Pad videójának megtekintésekor. A gép specifikációi: 1,66 GHz-es Atom processzor (az nem világos, hogy az N450-es, vagy az N455-ös), 2 GB memória, 32 gigabájtos SSD háttértárolóként, opcionális 3G-modem, és Windows 7 operációs rendszer - bár elvileg androidos verzió is lesz. A kapacitív érintőkijelző 10,1 colos, 1024×600 pixel felbontású, a HDMI-kimenetnek köszönhetően pedig a képét külső megjelenítőre is át lehet küldeni.

 

Az MSI szerint a Wind-Pad akkumulátoros üzemideje akár 8 óra is lehet - nem akarunk rosszmájúak lenni, de általános felhasználás mellett ezt kötve hisszük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.