Hirdetés

Multi-mobil, a Siemens SL45



|

Megjelent a világ első MP3-lejátszóval egybeépített mobilja.

Hirdetés

Az új - mindössze 88 grammos - minimobil számos hasznos és szórakoztató funkcióval rendelkezik. Ezek közül kiemelném a diktafont, az MP3-playert, valamint a Filofax funkciókat.
A telefonba épített MP3-playerrel fél órányi zenét tárolhatunk a telefon memóriájában stereo minőségben. Az integrált MP3 lejátszó, nem újdonság, találkozhattunk vele már Samsung (M100) és Ericsson (MP3 adapter) telefonokban is, azonban egyik készülék sem nyújtott ilyen színvonalú zenei élményt. A készülék 128 Kbit/sec -os sebességgel képes lejátszani a dalokat CD minőségben. A telefonhoz tartozó headsetbe pedig egy erősítőt építettek, ami még szebb és erősebb hangzást biztosít. Természetesen, ha hívás érkezik a zene automatikusan kikapcsol.


A beépített diktafon funkció alapvetően nem nagy újdonság. Több gyártó modelljeiben is szabványosnak számít már. Alapvető különbség azonban, hogy míg a beépített diktafonok áltagban 2-3 percnyi hanganyag rögzítését teszik lehetővé, addig a Siemens SL45-ös 10.5 percnyi hanganyagot képes tárolni - ami a 32 MByte-os chipkártyával akár 5 óra is lehet.


Napjaink legkisebb highend mobilkészülékévé az S45-öst minden bizonnyal a filofax funkció teszi. Címtár, határidőnapló és naptár - ami eddig mindössze két készülékben, a NOKIA Kommunikátorban, valamint az Ericsson R380-asban volt megtalálható - emeli a telefont a mobil-iroda kategóriába. A készülékhez tartozó memóriakártyán 500 cím tárolható, míg a kalendáriumban - ami napi, heti és havi felbontásban használható - további 50 bejegyzést helyezhetünk el, amikre hangüzenet figyelmeztet.


A teljes multimédia-szolgáltatásból nem maradhat ki, a PC-telefon kapcsolat sem. Ennek eléréséhez először is a készülékhez kapott szoftvert kell telepíteni PC-énkre. Ha ez megtörtént, akkor a dockingstation-t -ami szintén a készülékhez jár - soros porton keresztül csatlakoztatjuk a géphez. Miután ezekkel megvagyunk a Windows Asztalon automatikusan megjelenik egy SL45-ös ikon, amivel a Card Explorer -t indíthatjuk. A program segítségével az összes adatot, amit a multimédia-kártyán tároltunk elérhetjük. Könnyedén tölthetünk fel/le MP3-akat, valamint a diktafonban tárolt hanganyagot és SMS-eket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.