Hirdetés

MWC: telepíthető lesz a Sailfish OS az Xperia X-re



|

Partnerségre lépett a Jolla és a Sony, úton a hivatalos firmware.

Hirdetés

Az elmúlt olyan másfél évben keveset lehetett hallani az ex-nokiások által alapított Jolláról, sajnos a finn vállalatnak továbbra sem sikerült nagynevű hardvergyártó partnereket találnia a Sailfish OS platformot futtató mobilok gyártásához. 2015 legvégén majdnem csődbe is ment a vállalat, a vezetőségnek az utolsó pillanatban sikerült újabb befektetőket kerítenie az életben maradáshoz. Időközben sokat javult a helyzet: egyrészt kisebb orosz és kínai mobilgyártók is érdeklődnek az operációs rendszer iránt, másrészt pedig egy kínai konzorcium 250 millió dollárt invesztál a cégbe, hogy az segítsen létrehozni egy helyi piacra szánt kiadást a platformból.


Hirdetés


A témára visszatérve a Jolla most bejelentette, hogy partnerségre lépett a Sony-val, így a gyártó Open Devices programján keresztül elérhetővé teszi majd a Sailfish OS-t az Xperia X okostelefonra. A különleges ROM várhatóan a második negyedév vége felé válik majd elérhetővé az érdeklődő buherátorok számára.



Mindez még nem jelenti azt, hogy a Sony feltétlenül fontolgatná a "gyárilag" Sailfish OS-es telefonok piacra dobását, annak idején a Firefox OS is ugyanilyen módon vált elérhetővé egyes Xperiákra.


(Forrás: GSMArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.