Hirdetés

Nagyon profi a legújabb androidos trójai



|

A GGTracker emelt díjas SMS-eket küldözget a felhasználók tudta nélkül.

Hirdetés

Nemrég újabb taggal bővült az androidos kártevők tábora, ám az eddigi főként malware-ek helyett ezúttal egy trójait sikerült felfedeznie a Lookout Security nevű vállalatnak. A GGTracker névre keresztelt kártevő korábbi esetektől eltérően nem az Android Marketen terjed, így csak a rootolt készülékekkel rendelkezők számára jelent veszélyt.

 

 


A kimondottan egyesült államokbeli felhasználókra pályázó program hirdetéseken keresztül terjed, a felhasználók a „rossz" linkekre kattintva egy Android Marketre megtévesztésig hasonló weboldalra lesznek átirányítva.


Az ingyenesnek beállított, ott felkínált alkalmazás a telepítése után a háttérben különféle emelt díjas SMS-eket képes küldeni, ráadásul egy közbülső szerver segítségével könnyedén és csendben elintézi a szolgáltatásokra való feliratkozás megerősítését is. Az áldozatok többsége emiatt vélhetően csak a következő telefonszámla megérkezésekor fogja észrevenni a turpisságot, sajnos már későn.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.