Hirdetés

Nem a processzorok miatt drágák az ultrabookok



|

Az Intel egyik munkatársa szerint a közeljövőben biztosan nem lesznek olcsó notebookok ebben a kategóriában.

Hirdetés

Navin Shenoy, az Intel értékesítési osztályának ázsiai és csendes-óceáni térségéért felelős alelnöke szerint hibásak azon feltevések, miszerint az ultrabookok magas áráért a processzoraik tehetőek felelőssé. A cég által megteremtett laptopkategória gyakorlatilag a MacBook Air riválisait jelenti: rendkívül könnyű és vékony noteszgépekről van szó, amelyeket a tervek szerint jóval az almás megoldás ára alatt kellene piacra dobni.

 

 


A probléma jelen pillanatban az, hogy az Intel kezdeményezéséhez csatlakozott hardvergyártók nem képesek megfelelően alacsony szinten tartani az ultrabookjaik árát. A legolcsóbb modellel eddig az Acernek sikerült előrukkolni, ám a gép 899 dolláros ellenértéke még így is jelentősen meghaladja az ideálisnak tartott 699 dollárt.


A tajvani cég korábban az Intel processzorainak árát nevezte a siker fő akadályának, ám Shenoy szerint a partnereiknek még akkor sem sikerülne megfelelő szintre redukálniuk az előállítási költséget, ha ingyen kapnák a központi egységeket. A szakember szerint az iparági szereplőknek együtt kell működniük a közös cél érdekében, és ki kell dolgozniuk a megfelelő költségcsökkentő módszereket, ám mindez természetesen nem megy egyik napról a másikra - a közeljövőben sajnos biztosan nem kerülnek majd 699 dolláros ultrabookok az üzletek polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.