Hirdetés

Nem hivatalosan lesz Flash az Apple kütyüire



|

Ígéretesnek tűnik az androidos Flash-lejátszó iOS-es portja.

Hirdetés

Nem meglepő módon az Apple-nek, és az Adobe-nak még mindig nem sikerült megegyezniük a Flash-lejátszó iOS-es verziójáról - és vélhetően sosem fognak dűlőre jutni. Ettől függetlenül a jövőben nem hivatalosan megérkezhet a plugin, méghozzá a Comex nicknevet használó programozó jóvoltából.

 


Az úriember a nemrégiben kiadott, androidos verziót kezdte el átportolni iOS-re, és mint a videón is látható, nagyon ígéretesnek tűnik a kezdeményezés. Az Apple - pontosabban Steve Jobs - egyik komoly érve a plugin mellőzése mellett az, hogy a sok animáció drámaian lelassíthatja a Safarit, emiatt pedig frusztrálóvá válhat a böngészés. A fentebb beágyazott videón látható, hogy ez nem állja meg a helyét, hiszen látszólag mindenféle lassulás nélkül lehet görgetni, kicsinyíteni, és nagyítani.

 

Jobs másik meglátása, hogy a jövőben a videózás terén a Flash-t a HTML 5 fogja felváltani, azonban ennek az elterjedéséhez kell még jó néhány év. Érdekes, hogy pont ezt a témát feszegette pár napja a Google is a Youtube kapcsán: véleményük szerint a piacvezető videómegosztó weboldalukhoz egyszerűen nem elég a szabvány által jelenleg nyújtott funkcionalitás.


Fontos, hogy a tartalmakat egyszerűen, hatékonyan, és a döntő többség által elérhető formában tudják közzétenni - ezt megoldani pedig nem olyan egyszerű dolog, mint ahogy azt Jobs sugallja, hiszen még abban sincs egyetértés, hogy milyen kodekkel legyenek tömörítve a videók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.