Hirdetés

Nem kell félned a Galaxy Note 7 íriszszkennerétől



|

A Samsung árulkodott a 3 évig fejlesztett technológia működéséről.

Hirdetés

Jól tippeltek azok, akik szerint a Samsung sok munkával rakott össze egy kifinomult és megbízható technológiát, ami a Galaxy Note 7 íriszszkennerét illeti. 

Hirdetés

A 3 évig fejlesztett megoldás egy IR-közeli LED-es emittert és egy íriszkamerát vet be, vagyis nem csak egy szelfikamera és egy szoftver találja ki, hogy kik vagyunk. 

Az íriszszkennerről már a Galaxy S5 tervezésekor lehetett hallani. Először a Galaxy Tab Irisban jelent meg (az indiai kormánynak készült), majd a Galaxy Note 7-ben is elérhetővé vált. 

A Samsung némi infografikát is közzétett a működésről. 

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a szkenneléseket digitális formátumban kódolja az eszköz, és akkor sem tud egy támadó semmit megszerezni vagy használni, ha feltöri vagy ellopja a konkrét készüléket - éppúgy, mint az ujjlenyomatoknál. 

Így a Samsung titkos mappáit is bátran szabad használni - a kíváncsi szemek elől ide lehet elrejteni az érzékeny tartalmakat, képeket, dokumentumokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.