Hirdetés

Nem lett túl izgalmas a Google új néptelefonja



|

Bemutatkozott a Pixel 5a 5G, de mintha már láttuk volna valahol.

Hirdetés

A Google néhány hete hivatalos fotókon is megvillantotta az idei prémium telefonjait, a megújult dizájnnal és házon belül fejlesztett chippel érkező Pixel 6-ot és a Pixel 6 Prót. A tavalyihoz hasonlóan azonban az idén is kapunk olcsóbb, tömegeknek szánt alternatívát, amit Pixel 5a 5G néven küld ringbe a válallat.

Ennek kapcsán csak eddig várattak magukra a részletek, a Google ugyanis nemrég leleplezte az újdonságot.  

Hirdetés

A képeket és a specifikációkat elnézve viszont nehéz izgalomba jönnünk, mivel a Pixel 5a nem sokban tér el a tavaly bemutatott Pixel 4a 5G-től. A műanyag tokozás dizájnja és a kamerasziget lényegében nem változott, ám valamivel nagyobb lett a kijelző: a 60 Hz-es OLED-panel már 6,34 hüvelyken terpeszkedik, míg a 4a 5G-ben 6,22 hüvelykes megjelenítő felelt a látványért.

Odabent pedig maradt a középkategóriás, 5G-képes Snapdragon 765G SoC, tehát (ahogy az várható volt), az alapmodell nem kapta meg a Google saját, Tensor chipjét. Az erőforrást 6GB memória támogatja, a belakható tárhely 128 GB, ami szintén megegyezik a Pixel 4a és a 4a 5G specifikációival.

Ezek mellett pedig a kameránál sem lepett meg minket a Google, így visszaköszönt a jól ismert dupla hátlapi lencserendszer a 12,2 MP-es széles, és a 16 MP-es ultra széles szenzorokkal, míg a szelfikről újfent egy 8 MP-es képalkotó gondoskodik.

A Pixel 4a 5G-hez képest lényeges újítás viszont a meglehetősen izmos, 4680 mAh-s akkumulátor, ami 795 mAh-val fejeli meg az előd telepének kapacitását, valamint az 5a már teljesíti az IP67-es szabvány követelményeit is (teljes mértékben védett por ellen, vízbe merülés ellen pedig korlátozott ideig).

Jó hír, hogy a Google egész jutányos áron méri a szolid frissítést, a Pixel 5a 5G-ért ugyanis csak 449 dollárt kér, ami 50 dollárral kevesebb a hozzá nagyon közel álló 4a 5G áránál. Összességében viszont így is drágább lett a belépés a Pixel-családba, tavaly ugyanis kaptunk egy még olcsóbb alternatívát a szerényebb Pixel 4a képében, amit 349 dollárért dobott piacra a keresőóriás.

Magyarország sajnos továbbra is kimarad a hivatalosan támogatott országok sorából, hozzánk legközelebb Ausztriában forgalmazzák a Pixel-szériát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.