Hirdetés

Nokia 215 - a világ legolcsóbb "okostelefonja"



|

Ha a lehető legolcsóbb telefont keressük, de a Facebookról nem akarunk lemondani, akkor ezt a készüléket nekünk találták ki.

Hirdetés

A jelenleg is zajló CES (Consumer Electronic Show) 2015 tökéletes alkalom arra, hogy a gyártók előrukkoljanak a leginnovatívabb, leglenyűgözőbb, jövőbe tekintő eszközeikkel, amelyekkel dollármillióktól fosztják majd meg az emberiséget az idei évben. Az LG, a Samsung. A Sony, és még sorolhatnánk a gyártók tucatjait, akik valami lélegzetelállítóval rukkoltak elő így évkezdésre.

Hirdetés

Aztán jött a Microsoft előadása, és itt is elakadt a szavunk, de volt teljesen ugyanaz az élmény.A Nokia felvásárlása óta a cég nem igazán mutatott be csúcskészülékeket, és Nokia 215-re is sok mindent lehetne mondani, de hogy egy erőmű lenne, azt nem. A Las Vegas-i pompában bemutatott telefonból épp a hazaiak nem részesülnek majd, a Microsoft ugyanis elsősorban a Közel-Keletre, Ázsiába, Afrikába és Európába tervez betörni a nem túl okos, de elképesztően olcsó telefonnal.

Ne várjunk brutális teljesítményt, hiszen manapság már egy erősebb kenyérpirítóba is szorult annyi kraft, mint a kis 215-ösbe, de ettől függetlenül vannak erősségei. Az egyetlen SIM-et használó változat a Microsoft állítása szerint akár 29 napig is kibírja töltés nélkül, de a dual-SIM-es verzió is vígan elvan három hétig. Ha nem csak a polcon csücsül, akkor 20 óra beszélgetésre vagy akár 50 óra zenehallgatásra is elég a benne lévő akkumlátor teljesítménye.

 

 

A telefon méretesem a ma megszokott modellekhez hasonlít. A mindössze 116 mm hosszú, 50 mm széles készülék 12,9 mm vastag, amelyhez 78 grammos súly társul. A kamera adatait nem hozták nyilvánosságra, de a 2,4 hüvelykes QVGA kijelzőn aligha látnánk tűéles képeket.

 

 

Bár közel sem tud annyi hasznos szolgáltatást, vagy épp fölösleges extrát felvonultatni, mint a ma piacra kerülő okostelefonok, azért a Nokia 215-nek is van mit a tejbe aprítania. Az Opera Mini-nek köszönhetően böngészhetünk a neten, de természetesen az elengedhetetlen Facebook, a Messenger és a Twitter sem hiányoznak róla. A telefon Nokia felirattal, Microsoft logó nélkül kerül majd a piacra, így azokon a területeken, ahol a márka még jelent valamit, bizonyára nem teljesít majd rosszul a készülék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.