Hirdetés

Nokia C5-03: olcsó, symbianes, érintős



|

A finnek ismét a középkategóriában erősítenek egy korrekt tudású, érintőképernyős mobillal.

Hirdetés

Az eddig egyszerűnek gondolt kódrendszer most kezd csak igazán bonyolódni. Az egy betű és szám után eddig leginkább két nulla szerepelt, az új készülékek megjelenésével azonban a Nokia most kezdi el használni ezeket a karaktereket is.

 

A C5-03-at a korábbi, nálunk is ismert C5 utódjának sem igazán lehetne nevezni, hiszen nincs fizikai billentyűzete, hanem egy 3,2 colos, 360 x 640 képpont felbontású, 16 millió szín megjelenítésére képes, rezisztív képernyővel rendelkezik. A telefon a Symbian eddig is jól ismert (S60 Touch), de szintén átnevezett (Symbian^1) verzióját használja, tehát itt is inkább a spórolás volt a jellemző. A kamera 5 megapixeles, fix fókuszos, geo taggingra képes, viszont semmiféle segédfényt, vagy vakut nem kapott.

 

 

 

 

A mindössze 93 grammot nyomó C5-03 kommunikációs lehetőségek terén nincs rosszul eleresztve, hiszen a 10 Mbps-os HSDPA ebben a kategóriában még igen ritka, főleg, hogy a 2 Mbps-os HSUPA is jár hozzá. Továbbá kipipálhatók a WiFi, Bluetooth, GPS rubrikák is, és az sem meglepő, hogy ehhez a készülékhez is jár a teljes, ingyenes Nokia Maps.

 

 

 

 

A 40 megabájt belső memóriát 128 MB RAM egészíti ki, az induló csomag része lesz egy 2 GB-os microSD, de aki ennél többre vágyik, az akár 16 gigára is növelheti a tárkapacitást. A Nokia C5-03 egy 1000 mAh-s akkumulátort kapott, ami a gyári adatok szerint akár 25 nap készenléti, és 11,5 órás beszélgetési időre is elegendő lesz. A telefon az év vége jelenik majd meg, az ára adók és támogatások nélkül 170 euró (kb. 47 ezer Ft) lesz.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.