Hirdetés

Nokia GEM - mobiltelefon kijelző nélkül



|

Egyelőre csak koncepcióról van szó, de a Nokia GEM ötlete így is megérdemel némi figyelmet, már csak azért is, mert nincs kijelzője. Illetve az egész telefon egy nagy kijelző.

Hirdetés

A Nokia Research Center éves összejövetelén bemutatott koncepció lényege egy kicsit groteszk külsőt kapott telefon, amelyen nincsenek gombok, sem külön képernyő, az egész telefon egy nagy interaktív kijelző. Elvileg a felhasználó maga dönthetné el, hogy a mobil testén melyik gomb hova kerülne, a multitouch-os kezelés pedig a telefon egészére kiterjedne, vagyis szabadon rendezgethetnénk a fizikai felületen az alkalmazásokat is. Az adatátvitel is érdekes lenne két telefon között (pl. Bluetooth kapcsolat esetén), mozdulatokkal is irányítva a folyamatot az információt csak áttöltenénk az egyik készülékből a másikba. További érdekes funkciók az alábbi videóban láthatóak:



A szokatlan megoldás a Nokia GEM nevet kapta, egyelőre nehéz elképzelni, hogy fizikailag is elkészüljön, de a Nokia Research Center elméi szerint nincs kizárva, hogy néhány éven belül gyártani kezdene a cég egy ilyen telefont. Vajon mennyivel lenne kényelmesebb vagy nehezebb a használata?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.