Hirdetés

NVIDIA: fontosak a többmagos mobil CPU-k



|

A Tegra 2 az egymagos riválisainál majdnem kétszer gyorsabb, ám egyes esetekben mégis jelentősen kevesebbet fogyaszt náluk.

Hirdetés

Az utóbbi napokban többször is beszámoltunk jövőre érkező, kétmagos processzorral szerelt eszközökről - ott van például az LG Star P990, és a Sony Ericsson XPERIA X7. Elsőre bizonyára sokan arra tippelnének, hogy ezekben a telefonokban az új Snapdragon SoC dolgozik, de ez tévedés: valójában NVIDIA Tegra 2 lapkakészlet bújik meg a burkolatuk alatt.

 

NVIDIA Tegra 2
NVIDIA Tegra 2

 


Az elsősorban grafikus megoldásairól ismert cég legutóbb kiadott sajtóközleményéből kiderült, hogy ez a lapkakészlet jelenleg a legkeresettebb a kategóriában - vélhetően ez szolgáltatta az apropót a hírünk tárgyához, hiszen az NVIDIA munkatársai megosztották a nagyközönséggel, hogy miért is jók a kétmagos CPU-val szerelt SoC-k.


A fenti ábra vélhetően nem szorul magyarázatra, ám az angollal hadilábon állóknak egy rövid magyarázat: a kétmagos architektúra azonos terhelés alatt 1,1 helyett csak 0,8 Voltot fogyaszt, hiszen az egymagossal ellentétben 100 helyett 50 százalékos kihasználtsággal dolgoznak benne az egységek, így az órajelük is közel feleződik. Konklúzió: a kétmagos architektúra az egymagoshoz képest azonos terhelés mellett 40 százalékkal kevesebbet fogyaszt, de szükség esetén közel dupla teljesítményre is képes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.