Hirdetés

Nyáron temetik a Windows Mobile-t



|

Másfél hónap múlva már nem lehet új alkalmazásokat küldeni a Marketplace-re.

Hirdetés

A Gartner okostelefonos platformok elterjedtségét boncolgató, idei első negyedéves jelentése szerint összesen 3,6 millió készülék talált gazdára a Microsoft valamelyik operációs rendszerével, ám meglepő módon ebből 2 millió eszköz még Windows Mobile 6.x szoftverrel volt szerelve.


Ennek fényében érdekes, hogy a redmondi cég által tegnap kiadott közlemény szerint július 15-től kezdve a fejlesztők már nem küldhetnek Windows Mobile-os szoftvert a Windows Phone Marketplace-re, nem módosíthatják a meglévő fizetősök árait, továbbá frissítéseket sem terjeszthetnek hozzájuk ezen a csatornán.


Jelen esetben ez nem olyan nagy probléma, hiszen a Windows Mobile még nem zárt platform, így az ilyen okostelefonokkal rendelkezők minden további nélkül képesek külső forrásból származó alkalmazásokat telepíteni. A július közepéig felvett programok egy darabig ettől függetlenül elérhetőek lesznek a Microsoft piacteréről is, és a fejlesztők is megkapják a jutalékot az eladások után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.