Hirdetés

Okostelefon feltöltőkártyás előfizetéssel?



|

Kevés mobilhasználat mellett továbbra is nyerő választás lehet a pre-paid.

Hirdetés

Az elmúlt években valahogy önmagától értetődővé vált, hogy ha okostelefont szeretnénk, akkor feltétlenül havidíjas előfizetésre kell váltanunk. Ennek fő oka Magyarországon feltehetően az volt, hogy a hazai pénzügyi realitásokhoz mérten drágák voltak a készülékek, azonban a szolgáltatók hajlandóak voltak olcsón odaadni őket: csak válasszunk egy megfizethető tarifacsomagot, továbbá írjuk alá a 12-24 hónapos hűségszerződést.

Hirdetés


Nem kell leláncolnunk magunkat

Olyan 2010-től kezdődően mindig akadtak megfizethető androidos mobilok a magyar piacon, azonban sok kritikai érte a korai modellek felhasználói élményét, az árkategóriájukban egyszerűen nem volt elérhetőek a megfelelő hardverek. Szerencsére a helyzet gyökeresen megváltozott, kártyafüggetlenül bruttó 30 ezer forint környékén már korrekt okostelefont vásárolhatunk.


Természetesen nem kell csodát várni ezektől a készülékektől, azonban hűséges társaink lehetnek a hétköznapokban. Nagyrészt teljesen zökkenőmentesen működnek, a kijelzőjük méretéből és felbontásából fakadóan aránylag kényelmesen lehet velük netezni, sőt: még egyszerűbb 3D-s játékokat is képesek futtatni. Az abszolút belépőkategória jelenleg minimum 4 colos és 800×480 pixeles érintőkijelzőnél, kétmagos és 1.0+ gigahertzes processzornál, 512 MB memóriánál kezdődik. Ezen felül a HSPA+ modem is az alapfelszereltség kötelező része.


Feltöltőkártya: miért is ne?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legutóbbi mobilos gyorsjelentése alapján az idei második negyedévben az aktív hazai SIM-ek már csak 45,1 százaléka volt feltöltős. Az érték mára valószínűleg csökkent, azonban nyilvánvaló, hogy továbbra is óriási az igény a pre-paid előfizetésre.


A hazai mobilszolgáltatók kártyás csomagjait megvizsgálva szintén egyértelmű, hogy a cégek a változó igényeknek megfelelően módosították az ajánlataikat. Az összes szolgáltató hajlandó különféle feltételek mellett mobilnetet biztosítani az ügyfelek számára, egyes csomagok kifejezetten mobilnet-központúak. A konkrét igények mindenki esetében mások, azonban a nem sokat mobilozók alaposan meglepődhetnek, hogy az elmúlt hónapokban – nagy csendben – milyen ajánlatokkal rukkoltak elő a vállalatok.


Jelenleg a legolcsóbb új havidíjas előfizetések olyan 3000 forint környékén kezdődnek, azonban ugyanennyi pénzből tisztességes mennyiségű lebeszélhetőséget / SMS-t, továbbá adatkeretet kínáló feltöltős csomagot kaphatunk. A használni kívánt okostelefon árát természetesen ki kell fizetnünk egyben, azonban a kevés tényleges mobilhasználatunkat olcsóbban fedezhetjük, mintha havidíjas előfizetésre váltottunk volna. Plusz nincs semmilyen hűségnyilatkozat, egy jobb ajánlat érkezése esetén átmehetünk valamelyik rivális szolgáltatóhoz, ráadásul még a telefonszámunkat is megtarthatjuk.


Hangsúlyoznánk, hogy a feltöltőkártyás csomagok ár/érték arány tekintetében továbbra is rosszabbak a havidíjas előfizetéseknél, azonban ez teljesen lényegtelen, ha a kevés mobilhasználat miatt egyszerűen nem vagyunk képesek kihasználni a havidíjas konstrukciók előnyeit.


(Nyitókép: 世書 名付 / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.