Hirdetés

Okostelefon VB: Keményen tartják magukat a favoritok



|

A nyolcaddöntők előtti utolsó összefoglalónkban a csoportkörök állásáról számolunk be.

Hirdetés

Lassan véget érnek a PC World Okostelefon VB-jének csoportmeccsei. A versenyben résztvevő 32 készülék nyolc különféle kategóriában – a kedvező ár/érték arányú készülékektől a csúcsmobilokig – küzd meg egymással. Az egyenes kieséses rendszerben megrendezett nyolcaddöntőkre, amelybe a csoportok első két helyezettjei juthatnak be, június 27-e és július 1-je között kerül sor. Itt az ideje, hogy vessünk egy pillantást a tabellára.

Hirdetés

A csoport – Ár-érték bajnokok

A legjobb ár/érték arányú okostelefonok között a maga 57 százalékos eredményével továbbra is a Sony Xperia SP vezet, és ezzel komoly esélye van a csoportelsőségre. A második helyen stabil 26 százalékkal a Nokia Lumia 625, a harmadik, már kieső helyen pedig 10 százalékkal a HTC Desire 500 áll. Nagyon úgy fest, hogy ha csak kisebb csoda nem történik, a Huawei Ascend Y300-tól az alapszakasz után sajnos el kell búcsúznunk, hiszen eddig csak a szavazatok 8 százalékát tudta begyűjteni.

B csoport – Különcök

A rugalmasság nagy erény – és nem csak a sportban. Remekül bizonyítja ezt az is, hogy a különcök csoportját kiemelkedő, 56 százalékos eredménnyel az LG megroppanthatatlan gerincű „görbemobilja”, a G Flex vezeti. Mögötte jelentősen lemaradva, de egyelőre a biztos bejutó második helyen az ASUS okostelefon-tablet öszvére, az új PadFone áll 26 százalékkal.

A harmadik helyen a Nokia „androidos” telefonja, a Nokia X Dual SIM áll 10, a negyediken pedig az Alcatel One Touch Fire szomorkodik 7 százalékkal.

C csoport – Kamerások

A kameramobilok csoportjában öldöklő harc folyik az elsőségért. A Nokia Lumia 1020 (36 százalék) az elmúlt napokban átvette a vezetést a Sony Xperia Z2-től (35 százalék), de a két éllovas között csupán egyetlen százalék a különbség. A harmadik helyen továbbra is a Samsung faramuci külsejű versenyzője, a Galaxy S4 Zoom (18 százalék), a negyediken pedig az LG G2 (11 százalék) tanyázik.

D csoport – Billentyűzetesek

Ha QWERTY, akkor BlackBerry? A jelek szerint igen, hiszen a fizikai klaviatúrával ellátott készülékek versenyét az Okostelefon VB első napjától kezdve a BlackBerry Q10 vezeti, méghozzá meggyőző, 49 százalékos eredménnyel. A kanadai gyártó sokgombos üdvöskéjét a szebb napokat látott Motorola Droid 4-e követi 33 százalékkal, a harmadik és negyedik helyen pedig holtversenyben, 9-9 százalékos eredménnyel a Nokia Asha 301 és az Evolveo Strong Phone WiFi áll.

E csoport – Kiskirályok

Az E csoportban a kiskirályok csapnak össze egymással: azok az okostelefonok, amelyek, ha csak egy kicsit gyengébb a mezőny, akár a csúcsmobilok közé is bekerülhettek volna. A csoport élén a Sony Xperia Z1 áll, 54 százalékos eredménnyel. A második helyet a Google-logós LG Nexus 5 bérelte ki magának (34 százalék). A harmadik helyezett a Huawei Ascend P7 (7 százalék), a negyedik pedig a BlackBerry Z10 (5 százalék).

F csoport – Kistesók

A toptelefonok zsebbeillő, kompakt változatai között is a Sony egyik kiválósága, jelesül az Xperia Z1 Compact vezet, tekintélyt parancsoló 53 százalékos eredménnyel. A második és harmadik helyen holtverseny alakult ki, az utolsó pillanatban erőre kapó Samsung Galaxy S4 mini ugyanis felzárkózott az iPhone 5C mellé; mindkét készülék a szavazatok 21 százalékát szerezte meg. A negyedik helyen az egyelőre biztos utolsónak tűnő ZTE Blade Q Mini áll 4 százalékkal.

G csoport – Tepsik

Az öthüvelykes vagy annál nagyobb kijelzővel szerelt phabletek csoportjának legnagyobb esélyese továbbra is a Samsung Galaxy Note 3 (44 százalék). A második helyet egyelőre a Sony Xperia Ultra Z (27 százalék), a harmadikat pedig a Nokia Lumia 1320 (16 százalék) tartja, míg a negyediken alig lemaradva a csempés készülék mögött, a HTC One Max áll (14 százalék).

H csoport – Hero készülékek

Az Okostelefon VB Neymarjai és Messijei kétségkívül a nagy gyártók csúcskészülékei. A sztárok versenyét jelenleg a szavazatok 42 százalékával az a Samsung Galaxy S5 vezeti, amelyet sokan a VB-győzelemre is esélyesnek tartanak. Hatalmas küzdelem folyik a második helyért: a Nokia Lumia 1520 és HTC One (M8) egyaránt 20-20 százalékon áll. A sereghajtó továbbra is az iPhone 5S; igaz, az Apple csodacsatárja egy merész kapura töréssel még akár a nyolcaddöntőbe is beverekedheti magát (18 százalék).

Ne feledjétek, még mindig van időtök, hogy bejuttassátok kedvenc készüléketeket a június 27- e és július 1-je között zajló középdöntőbe. Szavazzatok Ti is az Okostelefon VB oldalán!

A játékban való részvétel regisztrációhoz kötött. Minden regisztrált felhasználót garantáltan megajándékozunk egy 500 forintos Foodpanda kuponnal (amit 1500 forint feletti bankkártyás fizetésnél válthatsz be). S mivel a bajnokoknak is szükségük van védelemre, a szavazók között az Okostelefon-világbajnokság során 30 darab egyéves ESET Mobile Security mobilvédelmi szoftverlicencet sorsolunk ki, valamint minden résztvevőnk esélyes arra, hogy a játék végén hazavigye a Benq W1070 Full HD-s házimozi projektorát a számos egyéb meglepetés ajándék mellett. További információért kattints az oldal tetején található “Nyeremények” hivatkozásra!dék mellett. További információért kattints az oldal tetején található “Nyeremények” hivatkozásra!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.