Hirdetés

Okostelefonokhoz gyárthat kontrollert a Nintendo



|

A Nintendo a mobilos játékaihoz fejleszthet külön kontrollert.

Hirdetés

A Nintendo kis szerencsével rövidesen kontrollereket gyárt majd az olyan készülékekhez, mint az okostelefonok, a táblagépek vagy a TV-boxok. Erről maga Shinya Takahashi árulkodott egy részvényeseknek tartott találkozón. 

Hirdetés

Ez persze nagy hír a Nintendo rajongóinak, már csak azért is, mert a tévén keresztüli játékok előtt is megnyílik az út. Az Apple TV például az idei WWDC-ig csak az Apple saját kontrollerét támogatta, de a jövőben a harmadik felektől származó megoldások is használhatóak lesznek, vagyis a Nintendo szabadon adhat ki olyan játékokat, amelyek csak a saját kontrollerével működnek. Ezzel hardveres exkluzivitást kap egy olyan platformon, ami nem is a sajátja. 

Természetesen mindettől függetlenül a konzolvilágról nem mond le a Nintendo, az NX továbbra is készül. A komoly játékok erre várhatóak, a többi platformra pedig más appok és egyéb játékok érkezhetnek. 

A Pokemon Go júliusban jön, a Miitomo most is népszerűnek számít, jövő márciusig pedig további 5 mobilos játékkal készül a vállalat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.