Hirdetés

Olcsóbb lett az AMOLED az LCD kijelzőnél



|

Mostantól jobb kijelzők kerülhetnek a megfizethető mobilokba.

Hirdetés

Az elsősorban Samsung okostelefonokban használt AMOLED érintőkijelzők számos téren sokkal jobbak a megszokott LCD paneleknél: háttérvilágítás hiányában vékonyabbak és energiahatékonyabbak, plusz általában szebb színeket, jobb fényerőt és kontrasztot kínálnak. A terjedésüket eddig az előállítási költség akadályozta, így jórészt csak drágább mobilokban használtak AMOLED-et a mobilgyártók.

Hirdetés


Az előzetes spekulációknak megfelelően most megtört a jég, az IHS Data információi alapján az AMOLED panelek előállítási költsége alacsonyabb az LCD panelekénél. A vállalat szerint egy 5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles AMOLED kijelző jelenleg 14,3 dollárba kerül, míg LCD (LTPS) technológiás riválisok 14,6 dollárból gyárthatóak le. Ilyen sorrendben a tavalyi utolsó negyedévben még 17,1 / 15,7 dollár volt a panelek előállítási költsége.


Mindez fantasztikus hír a belépő- és középkategóriás mobilok közönségének, hiszen az elkövetkező időszakban az LCD helyét már a megfizethető mobilokban is átvehetik az objektíven jobb AMOLED panelek.


(Forrás: PhoneArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.