Hirdetés

Az Oppo hajtogatós mobilja van is meg nincs is



|

A villámgyors bemutatón csak annyi derült ki, hogy leginkább a Huawei Mate X-hez hasonlít az eszköz, viszont hogy mikor érkezik, az bizony még kérdéses.

Hirdetés

Mivel már a Mobile World Congress előtti napokban bemutatkozott két nagypályás játékos hajtogatható mobilja, a Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X, a jelek szerint az Oppo sem akart lemaradni a hype-vonatról. Viszont érdekes módon nem élőben, hanem a "kínai Facebookon", a Weibón villantották meg saját leporelló-telefofnjukat, amiről a néhány fotón kívül továbbra is csak annyit lehet tudni, hogy létezik.

Hirdetés

Brian Shen, az Oppo vezérigazgatója egy Weibo bejegyzést tett közzé, amelyben négy fénykép szerepel a készülékről. Ezeken annyi egyértelműen felfedezhető, hogy a név nélküli modell szinte teljesen a Huawei Mate X formatervezését kapta meg, tehát a nagy OLED kijelző hátrafelé hajlítható, így egy két megjelenítős mobillá változtatható. Még a bal oldali, kissé megvastagított rész is hasonló, tehát a hajtáskor a hátsó kijelző kissé vékonyabb téglalap lesz, és mellé simul be a kamerákat, csatlakozókat tartalmazó sáv.

És vajon még mit lehet tudni az új versenyzőről? Nos, hát ez az: abszolút semmit. A bejegyzésből csak annyi derül ki, hogy az Oppo rendelkezik egy sorozatgyártásra kész, teljesen működő prototípussal, azonban egyelőre ez a modell nem kerül forgalomba. Inkább kivárják azt, milyen fogadtatásban részesül az új termékkategória világszerte, és akkor lesz belőle kézzel fogható termék, ha megfelelő nagyságú vevői igényt érzékelnek rá.

Jó kérdés, hogy ez milyen nagyságrendet jelent, ahogy arra is kíváncsiak lennénk, hogy a kifejezetten jó árakkal a versenytársak alá vágó és ezzel egyre nagyobb sikereket arató Oppo vajon a hajtogatós mobilt is meg tudná-e csinálni úgy, hogy a Galaxy Fold és a Mate X 2000-2200 dollárjánál vonzóbb árcédulát tudjon ráragasztani. Meglátjuk. Az mindenesetre látszik, hogy az Oppo nincs híján az ötleteknek, most szellőztették meg a 10-szeres zoomra képes mobiljukat is.

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.