Hirdetés

Perli a Nokia Siemenst a Huawei



|

A cég szerint a Motorola bizalmas információkat adhatott át a vegyesvállalatnak.

Hirdetés

Múlt júliusban a Nokia Siemens Networks (NSN) bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárért felvásárolják a Motorola mobilos bázisállomásokat, és egyéb alapvető telekommunikációs berendezéseket fejlesztő részlegét. Az Egyesült Államokban a hatóságok már áldásukat adták az üzletre, így ott március végére befejeződhet a papírmunka, ám Kínában a hivatalos szervek még késleltethetik a tranzakcióit a Huawei hatására.

 

 

A vállalat állítása szerint 2000-től kezdve szorosan együttműködtek a Motorolával, a közös termékfejlesztéseik során pedig egy megállapodás keretében számos szellemi tulajdonuk felhasználási jogát ruházták rá a cégre. Mivel a Nokia Siemens Networks a felvásárlás során a divízió összes addigi szabadalmára és tudására is szert tett, így véleményük szerint súlyosan sérülhettek a Huawei érdekei – vagy legalábbis nem kaptak tájékoztatást az ellenkezőjéről.


Michael Matthews, az NSN stratégia- és üzletfejlesztési részlegének vezetője csupán annyit reagált erre, hogy „nem kíváncsiak a Huawei üzleti titkaira”. Később még hozzátette, hogy az akvizíció egész egyszerűen a Motorola felhasználói bázisának megszerzése, továbbá a CDMA-technológiával kapcsolatos hiányos tudásuk bővítése miatt történik.


Az ügy érdekessége, hogy a Motorola már fél éve perben áll a Huawei-el, ipari kémkedéssel vádolják a kínai céget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.