Hirdetés

Perlik a Google-t a Wallet miatt



|

A PayPal szerint a vállalat lopott információk birtokában fejlesztette ki a szolgáltatást.

Hirdetés

Pár napja a keresőcég hivatalosan is lerántotta a leplet a régóta pletykált, Wallet névre hallgató szolgáltatásáról, amely lehetővé teszi az NFC-s, Androidot futtató mobilokkal való fizetést. A megoldás a nyár folyamán válik majd elérhető az egyesült államokbeli fogyasztók számára, a Google mellé elsőként felsorakozó fontosabb cégek közt a Citi, a MasterCard, és a Sprint is megtalálható.

 


A Wallet segítségével a kezdetekben 300 ezer helyen lehet majd fizetni, ráadásul nem csak üzletekben, hanem akár italautomatáknál is. A megoldás ezen felül alapvetően integrálva lett a Google Offers-el, így adott esetben vásárláskor rögtön kedvezményes áron lehet hozzájutni az akciós termékekhez.


A szolgáltatás bejelentése után nem sokkal az eBay tulajdonában lévő PayPal keresetet nyújtott be a Google ellen, véleményük szerint a Wallet egyes elemei tőlük lopott információk alapján lettek kifejlesztve. Konkrétan két korábbi, most már a keresőcégnél dolgozó munkavállalójukat nevezték meg az üzleti titkok kiszivárogtatóiként, a Google egyelőre nem reagált a vádra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.