Hirdetés

RAW fotókat is menthet majd az Android



|

Természetesen minőség szempontjából döntő marad a készülékek szenzora.

Hirdetés

Az okostelefonok képalkotó egységeinek rohamos fejlődésével eljutottunk arra a pontra, hogy lassan a fotózni szerető felhasználók többségének mobilja képes kiváltani egy olcsóbb digitális fényképezőgépet, bár természetesen a belépőkategóriában feltehetően még évekig nem kell kiváló minőségre számítani.

Hirdetés


A Google szerencsére fotózás terén is készül a jövőre, hiszen az Android 4.4-ben elméletileg alaposan újra lett tervezve a kamera és szoftver közti kommunikációt biztosító keretrendszer. Ennek köszönhetően a KitKat már képes RAW formátumba menteni a képeket, továbbá natívan támogatja a burst (gyors egymásutánban több fotó készítését lehetővé tevő) üzemmódot.


Mindez annyit tesz, hogy a telefonok tulajdonosai az elkészült fotókat mindenféle tömörítés és extra képfeldolgozás nélkül le tudják majd menteni a számítógépükre, így a „legnyersebb” formájában szerkeszthetik kedvükre az alapanyagot. Természetesen a külsős fejlesztők hamarosan hozzáférhetnek majd a szükséges programozási felületekhez, nem csak a gyári kameraprogram profitál majd a KitKat újításából.


(Forrás: 9to5Google, CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.