Hirdetés

Robbanás rázta meg az iPad 2 gyárat



|

A hírek szerint két halálos áldozatot követelt a tragédia.

Hirdetés

Péntek este helyi idő szerint 7 órakor hatalmas robbanás történt a Foxconn egyik chengdui létesítményében. Egyelőre nem tudni, hogy az Apple iPad 2 táblagépek gyártásával foglalkozó A05-ös épületben mi okozta a detonációt, ám a beszámolók szerint két munkás életét veszítette, 16-an pedig megsérültek.

 

 

Az Apple nemrég kiadott sajtóközleményében részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, továbbá közölték, hogy szorosan együttműködnek a Foxconnal a tragédia okának kiderítésében. Nem tudni, hogy a robbanás milyen mértékben fogja lassítani az iPadek gyártását.


A kínai cég az utóbbi egy évben többször is a média kereszttüzébe került, 2010 májusáig tíz munkás lett öngyilkos az almás termékeket gyártó részlegekben, főként a gyárban uralkodó elviselhetetlen légkör, a folyamatos túlórázás, és az ehhez járuló nevetséges bér miatt - a dolgozók kétszeri emelés után jelenleg 2000 jüant (58 ezer forintot) keresnek, amennyiben az első három hónapban hozzák az elvárt kvótát.


A Foxconn állítólag nemrég olyan új szerződést íratott alá a dolgozóival, amely szerint az esetleges öngyilkosságuk esetén semmilyen felelősség sem terheli a vállalatot, bár ezt tagadják az illetékesek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.