Hirdetés

Robotizálásba kezd a Foxconn



|

Három év alatt 990 ezer gépi alkalmazottat kíván csatasorba állítani a cég.

Hirdetés

A világ legnagyobb elektronikai bérgyártójaként is joggal emlegetett Foxconn pénteken bejelentette, hogy az elkövetkező három évben a főként Kínában dolgozó, az állítólag elviselhetetlen munkakörülmények miatt öngyilkosságra is hajlamos alkalmazottainak egy részét robotokra cseréli.

 

 


A cég jelenleg 1,2 millió főt foglalkoztat világszerte, akik munkáját olyan 10 ezer gép segíti. Utóbbiak számát jövőre 300 ezerre, majd 2014 végére 1 millióra emeli a vállalat, a tájékoztatás szerint az új eszközök a legegyszerűbb, szalagokon elvégzendő rutin feladatok egy részét fogják átvenni a munkavállalóktól.


Nem tudni, hogy ennek hatására hány alkalmazott fogja elveszíteni az állását, hiszen vélhetően az eltelt idő alatt nem fog olyan mértékben emelkedni a Foxconn megrendeléseink száma, amely szükségessé tenné dolgozói létszám jelenlegi szinten tartását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.