Hirdetés

Rövidesen véget ér a Symbian fejlesztése



|

Hosszú távon szó sincs arról, hogy a Nokia több operációs rendszert kívánna használni.

Hirdetés

Péntek délelőtt természetesen mi is beszámoltunk a Nokia és a Microsoft együttműködéséről, amely keretében a finn mobilgyártó többek közt Windows Phone 7-es készülékeket fog a közeljövőben piacra dobni. Az írásunkat a vállalat előzetesen kiadott sajtóközleményére alapoztuk, ám nem sokkal később Londonban kezdetét vette a cég elsősorban befektetőknek tartott sajtóeseménye is.

 

Nokia R&D
Nokia R&D

 


Az eredeti közleményben arról volt szó, hogy a Nokia még idén piacra fog dobni egy MeeGo-t futtató eszközt, ráadásul továbbra is számolni kell a Symbiannal. Az előbb említett személyes tájékoztatóról származó fenti ábrán a vállalat múlt évi, továbbá a tervezett jövőbeli kutatási és fejlesztési költségeinek arányai láthatóak - a jobb oldali oszlopon pedig nyoma sincs a Symbiannak.


Egész egyszerűen a jövőben a Nokia nem kíván már foglalkozni a Symbiannal, és a MeeGo-ra is vélhetően csak „politikai" okokból fognak pénzt költeni. Az egyetlen operációs rendszerük a Windows Phone 7 lesz, amelyet egyébiránt a többi forgalmazótól eltérően teljesen testre szabhatnak majd, csak valószínűleg nem fognak.


Idén ettől függetlenül vélhetően még ki fog jönni néhány symbianos készülék a finnektől, azonban ezek csak az átmeneti időszak átvészelése miatt szükségesek. Mint kiderült, a teljes Windows Phone 7-uralom beköszönte előtt még 120 millió darab régi rendszerrel szerelt okostelefont szeretne értékesíteni a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.