Hirdetés

[Frissítve] Saját mobilos rendszert fejlesztet a Huawei?



|

A pletykák szerint egy ex-nokiásokat foglalkoztató cég dolgozik a gyártónak.

Hirdetés

Idén ősszel a világ legnagyobb mobilgyártójának címére pályázó Huawei leleplezi majd az androidos készülékein futó EMUI egyéni kezelőfelület új verzióját. A The Information értesülései szerint az EMUI fejlesztését csak egy jelenleg szükséges lépésnek tekinti a gyártó, a nemt túlságosan távoli jövőben ugyanis meg kíván szabadulni az Androidtól.


Hirdetés


A forrás szerint a Huawei által használni kívánt új rendszer fejlesztése egyelőre kezdeti stádiumban van. Ami érdekesség teszi a helyzetet, hogy a konkrét munkával egy ex-nokiásokat is foglalkoztató skandináv céget bízott meg a kínai gyártó. Abigail Brody, a Huawei vezető mobil UI dizájnere szerint személyesen idén augusztusban fog majd találkozni a csapattal. A skandináv országok alatt hivatalosan Dániát, Norvégiát és Svédországot kell érteni, bár sokan többek közt Finnországot is besorolják a körbe.



A Huawei elgondolása teljesen érthető, hiszen ha valóban képes lenne a világ legnagyobb mobilgyártójává válni, akkor megpróbálhatná a saját alkalmazásboltján keresztül kiszolgálni a vásárlókat, amely jelentős és stabil bevételi forráshoz juttathatná a vállalatot. Érdemes megemlíteni, hogy a pletykák szerint a Samsung továbbra is fontolgatja a saját Tizen rendszerére való átállást.


Frissítés: a Huawei hivatalos állásfoglalást adott ki a témában.


"A Google Android operációs rendszer és ökoszisztéma fellendítette az okoseszközök fejlesztését, amelynek a felhasználók élvezik az előnyét.


Amíg az Android nyílt forráskódú rendszer marad, addig a Huawei továbbra is ezt az operációs rendszert és ökoszisztémát fogja használni.


Ennek alapján a vállalat továbbra is optimalizálni fogja a rendszer teljesítményét és felületeit, például az EMUI nevű saját operációs rendszere keretében, hogy még inkább megfeleljen a felhasználók igényeinek világszerte".


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.