Hirdetés

Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9 - melyiket vinnéd?



|

A héten az MWC alkalmából rengeteg készülék mutatkozott be, köztük a Samsung és az HTC zászlóshajója.

Hirdetés

A héten a 2015-ös Mobile World Congress alkalmából rengeteg új okostelefon bemutatkozott - köztük a Samsung és az HTC csúcskészüléke. Vannak persze olcsóbb megoldások is, például a Microsoft friss Lumiái vagy a szuperolcsó firefoxos mobilok. Ebben az összefoglalónkban az érdekesebb készülékeket gyűjtöttük egybe. 

Hirdetés

 

Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge

A Samsung tagadja, de vannak, akik szerint az iPhone 6 mintájára rajzolták újra a Galaxy S6-ot. Bármi is legyen a háttérben, lényegtelen, ugyanis nagyszerűen néz ki a fémbe és üvegbe zárt újdonság, főleg az Edge kiadásban, amelynek a képernyője mindkét irányba lekanyarodik. Mindeddig a média és a felhasználók is elégedettek a Samsung dobásával, amely a prémium megjelenés mellett elképesztően erős hardvert és a Galaxy Note 4 után itt is a létező legjobb mobilos kijelzőt rejti magában. 

 

A kijelző széléről jön elő az értesítés

 

A kamera nagyon ígéretes, van vezeték nélküli töltés és mobilfizetés, megújult ujjlenyomat-olvasó, és eltűnt az összes bloatware. A készülék nem lesz olcsó, nem lesz cserélhető az akkuja és memóriakártya sem fér bele. Mindezek bár vészesen hangzanak, igazából nem olyan nagy problémák: ha sikerül elérni mondjuk a Galaxy Note 4 üzemidejét, senkinek nem jut eszébe pótakku után keresgélni - a 32/64/128 gigás kapacitások pedig kellően nagy tárhelyet garantálnak, és az almás áraktól azért valamivel alacsonyabban. 

 

HTC One M9

Nagyszerű megjelenés, végre versenyképes kamera, sztereó előlapi hangszórók és prémium fém egybeház jellemzik az HTC új zászlóshajóját, a One M9-et. A specifikációk alapján nem lehet panasz a gyártó új csúcstelefonjára, az eddigi beszámolók alapján minőségérzetre sem. Sajnos azonban drámai frissítésről nem lehet beszélni, ami viszont könnyen oda vezethet, hogy az HTC megint nem tud komolyan labdába rúgni a Samsung és az Apple mellett. Pedig maga a One M9 egy nagyszerű készülék. 

 

Csak keveset változott

 

Olcsó mobilok támadása

Olcsó okostelefonokból természetesen nem volt hiány az MWC-n, így szinte minden gyártótól kaptunk valami újat. Az Alcatel OneTouch Idol 3 fejjel lefelé is használható dizájnnal újított. Az Acer például az Android operációs rendszer mellett most a Windows Phone felé is nyitott, amellyel kapcsolatban két friss Lumiáról is lehet beszélni. Sajnos egyik sem túl érdekes, a kettő közül a Lumia 640 XL volt az, ami egy megfontolandó tepsi lehet. A windowsos csúcstelefonra a hírek szerint a Windows 10 megjelenéséig kell várni, legjobb esetben. 

 

Bárhogy lehet tartani

 

Eggyel fentebb, a középkategóriában a vízálló Sony Xperia M4 Aquát, valamint az LG friss készülékeit érdemes megemlíteni - túl sokat mindenesetre egyiktől sem szabad elvárni, a csúcstelefonokat mindkét gyártó később húzza elő a kalapból. 

 

Vízálló

 

A Firefox OS is él

A Firefox OS sokak szerint lehetetlen helyzetben van, de ettől függetlenül azért nem halt ki. A KDDI például a platform "csúcsmobilját" is elvitte az MWC-re, de még ebben is csak 720p-s kijelző van. A Cherry Mobile Ace pedig kínai ARM processzorral dolgozik, ennek köszönhetően pedig csak 23 dollárba kerül. 

 

Ez ma a Firefox OS csúcsa

 

Nektek melyik tetszik jobban: a Samsung Galaxy S6 vagy az HTC One M9?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.