Hirdetés

Sharp IGZO - nagyobb felbontású, kevesebbet fogyasztó érintőkijelzők jönnek



|

A Sharp kifejlesztett egy új típusú, IGZO (indium-gallium-cink-oxid) alapú kristály-oxid félvezetőt, mely megkönnyíti az okostelefonokba és tabletekbe szánt érintésérzékeny kijelzők gyártását és jelentősen nagyobb felbontást tesz lehetővé.

Hirdetés

Az ezzel a technológiával készült kijelzők jelentősen nagyobb fényáteresző képességgel bírnak, így kevesebb háttérvilágítást igényelnek, ami alacsonyabb energiafogyasztáshoz is vezet.

A Sharp a rendszert valójában a SEL-le (Semiconductor Energy Laboratory) közösen fejlesztette ki. Mindkét vállalat egyetért abban, hogy gyorsítani kell fejlesztéseket az élettartam növelésével és a gyártási költségek csökkentésével kapcsolatban, hogy megfeleljenek a piaci igényeknek.

A Sharp három változatot jelentett be az IGZO panelekből: egy 10 colos kijelzőt 2560x1600 pixeles felbontással, egy 7 colos kijelzőt 1280x800 pixeles felbontással és egy 32 colos panelt 3840x2160 pixeles felbontással. A cég emellett folyamatosan kutatja a technológia további alkalmazási lehetőségeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.