Hirdetés

Siemens SF65 - Intelligens külső, sötét belső



|

Mikor megkaptam ezt a német ’fotótelefont’, gondoltam hű meg ha, megapixel, forgatható kijelző, ez igen!

Hirdetés

Formavilág Hófehér, gömbölyded, mi az? Akár így is hangozhatna a Siemens új reklámszövege, hiszen e paraméterek egy az egyben a készüléket jellemzik. Szép formavilága elsőre igen csak megkapó, a gyártó érzékeltetni akarta, hogy itt valami nem mindennapi dologról van szó. A telefon ezáltal meglehetősen nőiesre sikeredett köszönhetően a formavilágnak és a színnek. Első kézbevételkor egy mosógép vagy egy mikrohullámú sütő juthat eszünkbe. A méretek is rendben vannak, a 91x44x23 mm nem mondható nagynak. A 97 g-os tömeg szintén nem nehéz, bár megérezzük, ha kezünkben tartjuk, egyszóval pont jó. A telefon előlapján nem található külső kijelző, csupán egy hosszúkás LED, mely villogva figyelmeztet minket bejövő hívásainkra. Oldalról nézve, kicsit vastagnak tűnhet a telefon, de ez igazán nem vészes. Amit itt találhatunk, az baloldalon az infraport, jobboldalon két hangerőszabályzó, (ezek fotó üzemmódban a mobilfény ki és bekapcsolását hivatottak elősegíteni) és egy hívásfogadó (fotózásnál, exponáló) gomb. A hátlapon kapott helyet az optika, a vaku társaságában, ezek mellett egy Siemens logó ücsörög, természetesen vízszintesen, így egy igazi fényképezőgép hatását keltve. Belülről A készülékbe behelyezni SIM kártyánkat, merész feladat. A hátlap eltávolítása talán egyedül a hölgyeknek fog zökkenőmentesen menni, maximum műkörmeik bánják majd a megpróbáltatásokat. Igen-igen, ezen túl lennénk, de az akut is ki kellene szedni valahogy. A gyártó finoman jelzi honnan, merről kellene próbálkozni, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Valamiféle bűvészmutatvány után végre behelyezhetjük számainkat és adatainkat őrző kártyánkat. Ezt megszenvedtük, gondolhatnánk, jöhet a színorgia. Bekapcsoljuk, majd székünkről hirtelen hátraesünk a látvány hatására. Sajnos nem azért, mert olyan jó. A 128x160-as felbontás meglehetősen szegényes, főleg egy megapixeles készülék esetében. A 65000 szín nem vigasz, ez alap egy mai telefontól. Menü A gyártótól jól ismert menürendszerével találhatjuk szemben magunkat. Szürkés háttér, és kilencikonos menürendszer fogadja a felhasználót. Érdekesség, hogy az infrát, külön menüpontnak rakták be, így egyből élesíthetjük azt, szükség esetén. A telefonkönyvben 500 nevet tárolhatunk, e-mail cím és megjegyzés társaságában is.
Kapcsolatainkat 20 hívócsoportba kategorizálhatjuk, csoportonként kiválasztott képpel és csengőhanggal. A hívásnapló elég érdekes, hiszen hívásainkat nem rendszerezi külön kategóriákba. Az SF65 pozitívumai mellett szól, hogy GPRS számlálóra is lelhetünk benne. A naptár funkció semmi extrát nem tartalmaz, szokásos bejegyzéseinket tárolhatjuk (vakáció, találkozó, feladat). A naptár havi, heti illetve napi nézettel rendelkezik. Jelezni is tud, hogy mikor azt könnyedén beállíthatjuk. Üzenetek Üzenetek, terén szintén nem alkottak nagyot a tervezők. SMS írásnál a lassú szoftvernek köszönhetően, nehezen boldogulunk. A T9-es prediktív szótár segítségünkre lehet, de ki is kapcsolhatjuk, ha nincs rá szükségünk. Megírt üzeneteink végére, lehetőségünk van egy 16 karakteres aláírást biggyeszteni. MMS-t is küldhetünk, hanggal, képpel. Tárolásukra is van lehetőségünk, a rendkívül nagy 18MB-os memóriának köszönhetően. Kamera, multimédia, szórakozás Ha műsorvezető lennék, biztosan azt mondanám, hogy most érkeztünk el a csúcsponthoz. Ez nem véletlen, hiszen az SF65 egy 1,3 megapixeles VGA kamerával és egy 180 fokban elforgatható kijelzővel rendelkezik. E mechanikai csoda, mindenkit ámulatba ejt, személy szerint engem is. Forgassunk kedvünkre, bárhol is legyünk (azért az aluljáróban nem tanácsos :))! A kameráról már nem vagyok ilyen pozitív véleménnyel. Amint a kijelzőt a megfelelő pozitúrába forgattuk, megkezdődik a foto üzemmód.
A telefon kijelzőjén megpillanthatjuk a magunk előtt elterülő látnivalót. Az elkészült képek átlagon aluliak, kellő fénynél még elfogadhatóak, viszont gyengébb fényviszonyok között ez nem mondható el. Természetesen műveinket effektek segítségével is elkészíthetjük, szám szerint 7 félét találhatunk. Videót hiába szeretnénk, nem tudunk rögzíteni. A készülék mp3 csengőhangok megszólaltatására nem képes, be kell érnünk a 64 szólammal. Az SF65 beszéd közben kihangosítható, bár ennek minősége sem mondható jónak. Beszélgetéseinket egyébként rögzíthetjük is, 1 percben. Ébresztő óránk, átváltónk és számológépünk az extrák menüponton belül foglal helyet. Mindegyikük jól használható. Wallbreaker néven ráakadhatunk egy meglehetősen igénytelen és puritán JAVA játékra. Beljebb haladva található egy koktél recepteket tartalmazó program és egy másik játék. Adatkommunikáció A készülékben található infra, ám Bluetooth nem kapott helyet. A tartozékok között található USB kábel segítségével akár számítógépünkkel is kommunikálhat a telefon. Wap böngésző van az SF65-ben, alacsony verziószáma csupán 1.2.1-es. A GPRS már valamivel jobb Class 10-es. A kijelzőnek köszönhetően egész élvezetes a WAP oldalak böngészése JAVA is szintén van 2.0 szabványú. Vélemény Sajnos ismét bekellett látnom, hogy a Siemens még mindig nem tud továbblépni. A szoftver, lassúságáról híres, és kezelhetetlenségéről. A kamera hatalmas csalódás számomra, az elkészült képek szörnyűek. Az SF65-ös külseje, megtévesztheti a gyanútalan vásárlót, de ne dőljünk be! A telefont leginkább egy plázacicához tudnám hasonlítani, szép, divatos külsejébe, butácska belsője rondít bele.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.