Hirdetés

Sim City-szerű térképpel aláz Kína



|

Kína úgy tűnik, nem sajnálja a pénzt és az energiát: a Baidu térhatású térképén pixelenként rajzolták meg az épületeket.

Hirdetés

A tavaly év eleji, a Google ellen végrehajtott hacker-támadások óta a keresőcég meglehetősen hűvös viszonyt ápol a kínai kormányzattal. Ennek jegyében a Google Maps a mai napig nem rendelkezik Kínai térképpel, mivel az ország vezetése ezen esetben is cenzúrázni szeretné az azon megjelenő tartalmakat.

 

Mint a híres játékban


Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kínai felhasználók ne rendelkeznének saját internetes térképpel. Tavaly ősszel elsőként elindult az ország cenzúrázott Föld térképe: a tianditu.cn, amely kizárólag kínai nyelven érhető el. Emellett Kína legnépszerűbb kereső-szolgáltatója, a Baidu is elkészítette saját szolgáltatását, amely olyan pixelenként megrajzolt, térhatású nézetet kapott, amelyet a Google (Maps) és a Microsoft (Bing Maps) is megirigyelhet.

 

Térképek csatája - Google vs. Baidu


A Google Maps megoldása ugyanis csak az épületek körvonalait rajzolja meg, azok tényleges kinézetével a szolgáltatás nem foglalkozik. A Baidu térképét ezzel szemben pixelenként megrajzolták, így az embernek olyan érzése van, mintha egy való világban játszódó Sim City játékot nézegetne.

Ezt mi magunk is kipróbálhatjuk. Látogassuk meg a map.baidu.com webcímet, ahol az oldalsó sáv legtetején az első négy város közül válasszunk ki egyet, majd a megjelenő térképen a jobb felső sarokban kattintsunk balról a második lehetőségre.

 

Itt találja a pixeles térképet!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.