Hirdetés

SMS-es propaganda indult Egyiptomban



|

A kormány újabb trükkel próbálja felőrölni a tüntetők egységét.

Hirdetés

Hoszni Mubarak emberei aránylag békés keretek közt már lassan két hete nem tudnak mit kezdeni az elszánt tüntetőkkel, akik feltett szándéka az egyiptomi demokrácia megteremtése. Múlt héten hosszabb időre letiltották az ország külföldi internetforgalmát, ráadásul a mobilhálózatok is elhallgattak úgy két napra, ám az erőfeszítéseik ellenére sem sikerült káoszt okozniuk az események szervezésében.

 

 

Vélhetően főként üzleti okokból most már újból megy az internet az országban, továbbá a mobilok is javarészt működnek, ám például SMS-eket még nem tudnak küldeni az ügyfelek. A meglehetősen elkeserítő helyzetben lévő rezsim tegnaptól egy újabb apró trükköt is bevet a demonstrálók ellen, ugyanis rövid szöveges üzenetekben küldözgetik a propagandát.

 

A pszichológiai hadviselés legújabb formájáról elsőként a Vodafone számolt be: mint kiderült, az államnak erre természetesen joga van, és nem tehetnek ellene semmit. A szolgáltató szerint a legnagyobb problémát az jelenti számukra, hogy ezen üzenetekben nincs megjelölve a feladó, amelyet elfogadhatatlannak tartanak - bár vélhetően mindenki számára egyértelmű a helyzet.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.