Hirdetés

Sony: annyira azért nem vízállóak a mobiljaink



|

A vállalat szeretné megragadni az alkalmat, hogy pontosítson a definíción.

Hirdetés

Az újabb Sony Xperia okostelefonok egy része IP68 minősítéssel rendelkezik, magyarán szólva víz- és porállóak. A japán gyártó hónapokon át folyamatosan hangsúlyozta, hogy a kiválasztott modellek többek közt a tengerparton és medence mellett is nyugodtan használhatóak, nem lesz bajuk a vízbeejtés esetén. Sőt: egyes promóciós anyagok jogosan azt a benyomást keltették, hogy akár víz alatt is lehet fotózni a mobilokkal.

Hirdetés


Úgy tűnik a vásárlók egy része felettébb komolyan vette ezeket az ígéreteket, így a Sony most csendben próbál módosítani az álláspontján. Az XperiaBlog egyik szerzőjének felfedezése alapján az Xperia Z3+ és Z4 készülékek után már az Xperia Z5 weboldalán is megtalálható a nyilatkozat, miszerint a fogyasztók inkább ne úsztassák meg a készülékeiket. Az új tájékoztatás ellenére a Sony nem módosít az eddigi jótállási feltételeken, csak szeretné tisztázni, hogy konkrétan mit ért a vízállóság alatt.


"A Sony készülékek vízállóságának tesztelésekor óvatosan egy csapvízzel töltött tartályba helyezik, majd 1,5 méteres mélységbe merítik a készülékeket. A készüléket 30 percig a tartályban hagyják, majd gondosan kiveszik, és tesztelik a funkcióit és a szolgáltatásait" - olvasható a Sony weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.