Hirdetés

Sony Ericsson Z600 - a kinyitható T610



|

Ez a gyártó első kinyitható telefonja. Precíz külső kialakítás, fejlett funkciók egy igazi üzleti telefon.

Hirdetés

Kézbe véve A gyártó által már összecsukható formában jelenik meg az a tudás, melyet eddig a T610 képviselt. A Z600-nál a gyártó orvosolta azokat a problémákat, amelyekkel küzdött elodje. Ilyen például a viszonylag gyenge térero-vétel, a halk hangszóró és a kijelzo minoségének gyengesége. Nézzük, milyen adottságokkal bír a Z600-as. Az elso dolog amirol tudni érdemes, egy viszonylag kicsi kék külso kijelzo, ami annak a célnak teljesen megfelel, hogy a legfontosabb információkhoz jussunk. Mire is van szükségünk? Lényeges számunkra, hogy tudjuk a pontos idot. Jött-e valamilyen üzenetünk vagy hívott-e minket valaki. Ezekre a kérdésekre mindig választ fogunk találni. A kijelzot magába foglaló felso rész egy ügyes megoldással az alsó rész mögé nyílik. Beszéljünk akkor az említett belso kijelzorol, mely 120 x 160 pixel felbontású és 65ezer szín megjelenítésére képes. A színek sokkal élénkebbek, a kontrasztok élesebbek lettek, igazán élethu megjelenítés jellemzi. Haladjunk tovább, mivel is találkozunk még. Feltuno lehet számunkra a nagyméretu gombok, melyeknek nem a felületére került a felirat, hanem az aljára és erre a fedoréteg. Így nem kell tartanunk a gombok felületi kopásától, ami valljuk be sokszor okozott már problémát egyes készülékeknél. Nézzük most a telefonon való elrendezést kinyitható állapotában. A 12 számbillentyuzet alatt helyezkedik el a bekapcsológomb ez jobb oldalt található és a WAP szolgáltatást nyújtó billentyu, mely baloldalon helyezkedik el.
Továbbá még a szolgáltató által meghatározott funkciót betölto billentyuk, (amelyek gyorsító szerepet látnak el). A telefonon megtaláljuk a hangero-szabályozó gombokat (készülék baloldalán) valamint a kamera gyors aktiválását elosegíto billentyut (készülék jobboldalán). A Z600-as menürendszere teljesen megegyezik a T610-es modellben találhatóval, amirol már párszor hallhattunk, de nézzük mirol is van szó pontosan. Összesen 12 menüpont van: kamera, képek és hangok, kapcsolódás, szervezo, telefonkönyv, üzenetek, internet szolgált., saját menü, szórakozás, hivásinfo, beállítások és a Sony Ericsson. Szolgáltatások 2 MB memóriával bír a Z600-as (állítólag javítottak az adattárolás módján). Növelhető a memória mérete úgy, ha a felhasználó a neki nem tetsző gyári képeket és csengőhangokat kitörli. 50 hangparancsot képes rögzíteni. Telefonkönyve 510 telefonszám tárolására képes összesen a SIM kártyán felül. Egy névhez öt szám, egy e-mail-cím, két szöveges információ (cím és vállalat) és egy kép rögzítésére van lehetőség. Minden bejegyzéséhez egyedi csengőhangot rendelhetünk, és ezt megtehetjük a telefonkönyvből létrehozható csoportokkal is.
Ez a készülék az összes ismert üzenetküldési szabványt támogatja. Ami azt jelenti, hogy van benne SMS, EMS, MMS és Nokia képüzenet küldésére és fogadására is lehetőségünk. POP3/IMAP szabványú e-mail klienst is találunk ebben a készülékben, s ezáltal beállítható, hogy automatikusan ellenőrizze, hogy jött-e új levelünk. Ill. az is megoldható, hogy a kimenő e-mailekről/levelekről szintén automatikusan küldjön egy másolatot a saját címünkre a telefon. A szervező menüpontban található a naptár, jegyzet, ébresztő, időmérő, stopper, számológép és a kódmemória. Fejlett napi, heti és havi nézettel rendelkező naptár található a készülékben. Órarend szerinti felbontásban tudjuk bejegyezni különböző programjainkat. A jegyzetbe maximum 3000 karakter hosszú txt formátumú szöveget rögzíthetünk. Kikapcsolt állapotban is működik az ébresztő funkció. A kódmemória mire is való? Ennek segítségével tárolhatjuk a személyes kódjainkat pl.: jelszavak, hitelkártya kód stb. Milyen szórakozási lehetőségeket nyújt a Z600? Két gyárilag telepített játék található a telefonon. Az egyik (a neve mindent elárul) V-Rally2, szerintem nem igazán jól irányítható. A másik játék viszont élvezhetőbb, ez a HonyCave2, aminél pontok gyűjtése, különböző fantázia ellenségek legyőzése (lövöldözés) a célba érés érdekében. Ezenkívül lehetőségünk van még játékok letöltésére.
Cserélhető előlap és hátlap, egyszerűen lepattinthatók. Az alapcsomagban két garnitúra borítás található meg. A készülék mellé kapunk egy adatátviteli és multimédiás szoftvereket tartalmazó CD-t. Multimédia A beépített CIF kamera 352 x 288 pixel felbontással rendelkezik. Van éjszakai módra lehetőség, háromféle effektet: fekete-fehér, negatív, és sephia szűrőt és önkioldó funkciót tartalmaz. A képek minőség lehetne jobb is, a mai mezőnyben erős közepesnek mondható. Az elkészült alkotásokat Bluetooth-on, Infrán és MMS-ben is továbbküldhetjük. 32 szólamú csengőhanggal találkozhatunk, amelyek véleményem szerint szépen és hangosan szólnak. A készülék hátulján, kívül található a hangszóró, ami lehet, hogy nem egy szerencsés megoldás (hiszen ha a mobilt asztalra helyezzük fedésbe kerül a hangszóró). Csengőhang-tárunkat a Music DJ program segítségével bővíthetjük tovább.
Adatkommunikáció A készülék kábellel összeköthető számítógéppel. Minden IrDA szabványú eszközzel kommunikál infravörös porton, illetve támogatja a Bluetooth szabványt is. A Bluetooth szinkronizáció (igaz, márkatárssal) egy P800-al rendkívül gördülékenyen ment, bár nagyjából minden 10. átküldendő file esetében kiakadt a Z600, és újra kellet kezdeni a küldést. A GPRS és a WAP böngésző használatával megfelelő sebességgel tölthetünk le WAP oldalakat, csengőhangokat és Java alkalmazásokat. Összegzés A Sony Ericsson Z600 egy viszonylag olcsóbb kivitele egy ellenben rendkívül okos telefonnak, amely szinte az összes fontosabb kommunikációs és multimédiás lehetőséggel fel van ruházva. A készülék akkumulátora remekük bírta a gyűrődést, több napig is vígan használtuk. A Z600 kissé vastagnak tűnhet összecsukva, de kézbe véve már eltűnik a dundi alak. A kijelzőn a T610-hez képes, többet fejleszthettek volna a mérnökök, és egy nagyobb, akár bővíthető memóriát is hiányolok a készülékből.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.