Hirdetés

Súlyos hibát találtak a Windows Phone üzenetkezelésében



|

Akár egy szimpla SMS-sel is részben működésképtelenné tehetőek a mangós mobilok.

Hirdetés

Egy Khaled Salameh nevű úriember nemrég rendkívül érdekes hibát fedezett fel a Windows Phone 7.5 üzenetkezelésében, amelyet kihasználva egy megfelelő tartalmú SMS-sel, vagy Windows Live üzenettel elsőként újraindítható a célkeresztbe vett telefon, majd elérhetetlenné tehető az üzenetkezelő alkalmazás.


Amennyiben a baj már megtörtént, akkor a felhasználó nem sokat tehet, hiszen jelenleg csak a mobil szoftverének komplett helyreállításával lehetséges tünetileg kezelni a problémát. Érdekes módon a támadás Facebook segítségével is kivitelezhető, amennyiben a telefon tulajdonosa letűzte az egyik nem is oly kedves ismerősét a kezdőképernyőjére, majd az egy állapotfrissítésben megosztja a megfelelő kódot.


A Microsoft elvileg már megkapta a probléma reprodukálásához szükséges információkat, így vélhetően hamarosan az összes Windows Phone 7-es készülékre megérkezhet a javítás. Öröm az ürömben, hogy a hibás üzenetkezelést kihasználva a támadó csak kellemetlenséget képes okozni, nem biztonsági résről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.