Hirdetés

Svájc kitiltotta a GPS-eket



|

Svájcban megtiltották azon GPS-ek használatát, amelyek képesek bemérni a trafipaxokat.

Hirdetés

 

Svájc kormánya törvényszintűre emelte azt a határozatot, amelyben megtiltja azoknak a GPS-készülékeknek a használatát, amelyek képesek beazonosítani a sebességmérőket. A rendőrségnek nem csak ahhoz van joga abban az esetben, ha valakit rajtakap egy ilyen eszköz használatán, hogy elkobozza azt, hanem hogy amennyiben szükséges, eltávolítsa a járműből, majd meg is semmisítse. Ezzel azonban nem fejeződik be a büntetések sora: igen súlyos pénzbírság is társul a készülék elvesztése mellé.

 

switzerland_bans_gps.jpg

 

A szankciók olyan gyártók készülékeinek használatát érintik mint a Garmin, a Medion, a Mio, a Navman, a Packard Bell, a Sony, a TomTom, vagy a ViaMichelin.

 

passport_9500i.jpg

 

Ezzel együtt természetesen tilossá vált az új Passport 9500i használata is: ez a GPS-egység bármilyen radarállomást képes bemérni. A SiRF Star III-as chipsettel szerelt készülék hangüzenet küldésére is alkalmas, továbbá USB-portjának hála bármilyen adat kényelmesen rátölthető. A 450 dolláros (88.000 forint) készülék bármilyen trafipaxot vagy radarállomást beazonosít, azonban értelemszerűen ez sem használható már Svájcban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.