Hirdetés

Szabadon használható a Galaxy S5 ujjlenyomat-olvasója



|

Nem csak a Samsung saját programjai férhetnek hozzá a szenzorhoz.

Hirdetés

Számos fejlesztő számára csalódást okozott az Apple iPhone 5S-be az előzetes pletykáknak megfelelően bekerült TouchID szenzor, ugyanis a vállalat nem hajlandó számukra hozzáférést adni a biometrikus azonosító hardverhez, noha egyes esetekben a harmadik felektől származó programok is profitálhatnának belőle.
 

Hirdetés


A TechRadar beszámolója alapján a Samsung nem ezt az utat választotta: a Galaxy S5 csúcsmobilban lévő szenzort egy Pass API névre hallgató programozási felületen keresztül lehet használni, így például egy webböngésző készítői biometrikus azonosításhoz tudják kötni az elmentett jelszavak és könyvjelzők megjelenítését. A PayPal kliense az első harmadik féltől származó alkalmazás, amely képes együttműködni az ujjlenyomat-olvasóval.


Ettől függetlenül továbbra is remek kérdés, hogy vajon a Samsung Galaxy S5-ben mennyire vannak biztonságban a felhasználók ujjlenyomatai. A gyártó hallgatásából ítélve valószínűleg az almás telefon Touch ID-jénél egyszerűbb lehet az implementáció, azaz egy operációs rendszer számára közvetlenül elérhetetlen chip helyett a beépített háttértáron található a lenyomat utófeldolgozott változata; remélhetően hamarosan lesz hivatalos tájékoztatás a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.