Hirdetés

Szélessávú internet az űrben is



|

Hamarosan elkezdődhet a lézeres adatátvitel tesztelése.

Hirdetés

A NASA nemrégiben egy sajtóközleményben tudatta, hogy a kutatóik modernizálni kívánják az űrben történő adatátvitelre használt rendszereiket. A jelenlegi, meglehetősen lassú rádiós megoldás helyett lézerrel kívánnak majd a jövőben kommunikálni, amely segítségével körülményektől függően legalább tízszeresére, maximum százszorosára gyorsulhat a folyamat.

 

 


A kísérlet egyelőre kezdeti stádiumban van, a különféle specifikációk a tervek szerint 2016-ra készülhetnek el. Természetesen az űrkutatási hivatal nem riadt vissza a megoldás nyilvánvaló előnyeivel való példálózástól, állításuk szerint az új technológiával képesek lesznek akár a Holdon túlra is HD videókat streamelni, ezen felül a Marsról visszaérkező képek 90 helyett néhány perc alatt megérkezhetnek a földi elemzőkhöz.


A Laser Communications Relay Demonstration (LRCD) projekt keretében a kutatók a műholdakra küldött adatokat több bázisállomásra is vissza kívánják juttatni, ezzel bizonyítva, hogy a különféle időjárási viszonyok nincsenek kihatással a rendszer megbízhatóságára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.