Hirdetés

Szoftveresen akadályoznák meg a Galaxy Note 7-es tűzeseteket



|

A Samsung frissítése után nem lehet majd teljesen feltölteni a készülékek akkumulátorát.

Hirdetés

Nagyon sok Galaxy Note 7-es készülék kapott már lángra, amely a pórul járt felhasználók mellett a légitársaságokat, a Samsung várható pénzügyi eredményeit és idei menetelését, valamint a tőzsdei szereplését sem érintette túl kedvezően. 

Hirdetés

Korábbi felvetések szerint a hónap végén szoftveresen deaktivált volna minden egyes eddigi Galaxy Note 7-et a gyártó - ezt végül elvetették, vélhetően azért, mert több problémát okozott volna, ha nem tudnak minden modellt a határidőig cserélni. A Samsung új megoldási ötlete egy szoftverfrissítés, amellyel csökkentenék a balesetek kockázatát. 

A Samsung továbbra is hangsúlyozza, hogy mindenkinek azt ajánlja, azonnal hagyjon fel a készülék használatával, és cseréltesse azt ki a Samsunggal. 

Aki eddig mégsem élt az önkéntes visszahívási akcióval és a csereprogrammal, az hamarosan kap egy szoftverfrissítést, amely csökkenti a balesetek esélyét - ugyanakkor jelentősen korlátozza az üzemidőt is. 

Dél-Koreában szeptember 20-ra ígéri a csomagot a Samsung, amelynek a telepítése után a szoftver megakadályozza a Galaxy Note 7-et abban, hogy 60 százalék fölé töltse az akkumulátort. Egyelőre nem biztos, hogy minden országban kiadják ezt a frissítést. 

Ezzel nem maradt többé oka a Galaxy Note 7 vásárlóinak arra, hogy várjanak a cserével: ha nem is kap lángra a hibás akku a készülékben, akkor az üzemideje majdnem a felére csökken. Eközben több légitársaság már betiltotta a modellt, van, ahol még Samsung telefont sem engednek használni. 

Az eset előtt a Galaxy Note 7-et egyre többen tartották az eddigi legjobb okostelefonnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.