Hirdetés

Tabletekre és mobilokra is jön az OnLive



|

A kliens androidos verziója már elérhető, ám hazánkban még nem használható.

Hirdetés

Remek hírrel szolgált tegnap az OnLive vezérigazgatója, hiszen bejelentette a szolgáltatás mobilos klienseinek debütálását. A szoftver androidos változata már letölthető a Marketről (legalább Gingerbread kell a futtatásához), míg az iOS-es verzió valószínűleg még az Apple revizorainak jóváhagyására vár.


Az Onlive mérföldkő a játékterjesztés történetében, ugyanis a katalógusában található programok megvásárlása után nem kell azokat letölteni, mert technikailag távoli szervereken futnak - a kiszolgálók felé csak a vezérlőeszközök jelei mennek, a kliens pedig a képet és hangot kapja meg.


Mindez lehetővé teszi, hogy régi számítógépeken, vagy éppen mostantól okostelefonokon is „futtatni” lehessen a legújabb játékokat, az egyetlen kitétel természetesen a szélessávú, és alacsony késleltetésű netkapcsolat. A rendszer további előnye, hogy a kizárólag ezen keresztül terjesztett programokat szimplán nem lehet lekalózkodni, bár ott még nem tart a technológia, hogy a kiadók fontolóra tudják venni az exkluzív használatát.


A mobilos Onlive kliens telepítése után a vásárlók egyelőre 20 játék közül tudnak mazsolázni, ezek közt megtalálható többek közt a Dirt 3, a Split Second, az L.A. Noire, az Assassins Creed: Revelations, és a Darksiders is - ráadásul a LEGO Batman ideiglenesen teljes ingyenesen játszhatóvá vált.


Sajnos pontosan nem tudni, hogy az operációs rendszeren kívül milyen követelményei vannak az androidos kliensnek, ám az Onlive Wi-Fi vagy 4G adatkapcsolatot ajánl az egyelőre csak az Egyesült Királyságban, és az USA-ban elérhető mobilos szolgáltatás használatához - PC segítségével egy ideje már Magyarországon is használható a megoldás. Megemlítendő, hogy ezekben az országokban átszámítva olyan 12 ezer forintért nemsokára piacra kerül majd egy játékvezérlő is, amelyet Bluetooth segítségével a tablethez vagy telefonhoz párosítva jelentősen játszhatóbbá tudja tenni az eredetileg nem érintőkijelzős eszközökre szánt szoftvereket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.