Hirdetés

Támad a mobilok duplanullás ügynöke



|

Ha valakiről elmondható, hogy agresszív a mobil piacon, akkor az a Huawei. Alig egy hónap telt el a Mobile World Congress óta, máris küszöbön egy új készülék, méghozzá nem is akármilyen.

Hirdetés

Még 14 nap van hátra április hatodikáig, amikor is a Huawei leleplezi #00-s készülékét, amely a látványos, jó sok színnel operáló teaser szerint megváltoztatja világnézetünket. Nagy szavak ezek egy mobiltól, ráadásul nem is kell teljesen a sötétben tapogatóznunk - nézzük, mit tudunk eddig.

Hirdetés


Tripla D

Az új mobilhoz már egy weboldal is készült. Itt érdemes kicsit lejjebb görgetni, ugyanis három, egészen közeli kép is van a mobilról. Ezekből persze még túl sok minden nem derül ki, de ha kicsit elidőzünk és elemezgetjük, sejthető, hogy miért is jellemzi három D-betűs szóval a Huawei az új telefont. A Dinamikus, Meghatározó (Defining) és különc (Different) mobil minden bizonnyal fémházba kerül, a sarkoknál lekerekített lesz és a legnagyobb képen a Huawei közkedvelt ujjlenyomat-olvasója is látszik. Ez utóbbi még mindig az egyik legjobb a mezőnyben, nagyon pontos és hihetetlenül gyors. A Huawei EMUI felületét nem szokásunk agyon dicsérni, de ezt az ujjlenyomat-olvasót ötletesen használja fel extra funkciókra is, amit máshol még nem nagyon láttunk.


Ennél érdekesebb az alsó, kisebb kép, ahol nagyon úgy tűnik, két kamera szélei érnek majdnem össze. De nem is kell sokat kattintgatni a neten, hogy rátaláljunk a lehetséges megoldásra. A pletykák szerint ez nem más, mint a P9, amit sokan hiányoltak az MWC-n. A VentureBeat odáig merészkedett, hogy még egy lehetséges képet is szerzett a duplakamerás mobilról, sőt, jó néhány részletről is pontos leírást adott.


Az 5,2 colos kijelzővel érkező mobil vékony lesz és követi a cég prémium anyaghasználatát, belül pedig az igen erős és vadonatúj, saját fejlesztésű Kirin 955 SoC teljesít majd szolgálatot. A 4 GB RAM és a nagy tárhely is adott, sőt, immáron az Android 6.0.1 fut majd a telefonon. Ködösen ugyan, de arról is szivárogtak információk, hogy talán egy olcsóbb modell is készül, amelyben a szintén erős Kirin 950 lesz majd 3 GB RAM társaságában.


Hátul két, 12 MPixeles kamera gondoskodik majd a szuperminőségű képekről. Sokak szerint ugyanakkor 3D-ről szó sem lesz, mert a kamerák túl közel vannak egymáshoz, ehelyett egy speciális optikai zoomot fogunk kapni.


Nehéz terep

Nem egyszerű a dolga a Huawei-nek az MWC után sem. Noha sok új mobilt kaptunk a kiállításon, máris több cég jelezte, hogy áprilisban ismét nagy durranásra készül. A Huawei-nek például meg kell majd küzdenie az április 12-én érkező HTC 10-zel, de készül a ZTE csúcstelefonja és megérkeznek az MWC-n bejelentett csúcstelefonok is a boltokba (például az LG G5). Ennek ellenére komoly várakozás övezi a #00-s Huawei telefont - többen is nagyon sokat várnak a speciális fotós részlegtől minőségben és sebességben egyaránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.